Vuggeviser fra altanen

Under Danmarks nedlukning, skete der et lille musikalsk mirakel på Frederiksberg. Her spillede Mikkel Ploug nemlig koncerter fra sin altan, og inden længe lyttede tusindvis af folk fra hele verden med.

Jazzguitaristen Mikkel Ploug havde inden coronakrisen hovedsageligt tilbragt sin karriere på at spille koncerter i udlandet. Hans album Alleviation, havde fået stor succes, men da verden lukkede ned blev den internationale karriere sat på pause.

Fra altanen i hans lejlighed, begyndte han en aften at spille godnatsange for hans naboer i gården. Responsen var overvældende, og det som bare skulle have været en enkeltforestilling, blev noget helt anden. optrædenen var nemlig blevet filmet af en nabo og blevet lagt ud på facebook. Her havde flere tusind mennesker set videoen og det voksede sig større og større, og det med endte med 28 optrædener fra altanen.

Videoerne havde også nået udlandet, og gjort indtryk på en masse mennesker, som kunne mærke glæden og varmen i seancerne .
Det ledte til at Mikkel Ploug fik et album crowdfundet, som indeholdt et udvalg af de sange som han havde fremført fra sin altan.

"Balcony Lullabies" udkom den 2. oktober sidste år, til stor ros fra både danske og udenlandske medier. Et anbefalelsesværdigt album som du kan låne her på biblioteket.

Ligeledes har du mulighed for at høre Mikkel Ploug spille sangene live på Gentofte Hovedbibliotek. Det sker den 22. august kl. 14, og det er gratis.

Det eneste du skal gøre er at bestille billet her på hjemmesiden.

 

Materialer