Bøgernes Danmarkskort
Bøgernes Danmarkskort

Bøgernes Danmarkskort

Hjælp os med at lave Bøgernes Danmarkskort.

DR og Danmarks Biblioteker arbejder sammen om at skabe Bøgernes Danmarkskort. Et interaktivt kort over hele landet med citater, der knytter sig til de steder, hvor litteraturen finder sted. Der ligger allerede flere gode citater i Gentofte, så klik ind på www.dr.dk/bogkort  og se om netop din lokale vej eller park er med i en bog.

Har du selv et citat, du gerne vil tilføje, så klik på 'Tilføj citat' og udfyld felterne.
 

Du må naturligvis gerne komme med citater fra hele Danmark. Det kan både være kendte, ukendte, nye, gamle, moderne og klassiske værker.  

Eneste kriterie er, at det skal være en dansk forfatter, der skal nævnes et specifikt sted, og bogen, som citatet kommer fra, skal have et ISBN-nummer. ISBN-nummeret kan du finde her på bibliotekets hjemmeside ved at søge bogen frem og klikke på 'Detaljer om materialet'. 

Hvorfor?
For at stimulere læselyst, for at øge kendskabet til den mangfoldige danske litteratur og for at skabe bånd mellem romaner og lokalområder.

Hvad skal det bruges til?
Inden du tager på ferie et sted i dejlige Danmark, kan du tjekke om der er danske romaner, noveller eller digte, der foregår lige der, hvor du skal hen. Eller søndagsturen kan gøres lidt mere spændende og litterær.