Drivhus

Dyrk drivhuset: Få 5 vigtige råd

Fem hurtige tip, der giver inspiration til drivhuset.

Et drivhus giver en masse muligheder for at dyrke mere sarte grøntsager og det giver samtidigt mulighed for at bruge haven, når vejret ikke lige arter sig. 

Få det bedste ud af drivhuset med disse fem tips:

Kvaliteten af jorden

Det er bedre at dyrke direkte i jorden end at bruge plantesække, da købejord nærmest er sterilt. Jordens mikroorganismer er vigtige for planterne. Men det kræver også forsigtighed, da du let kan overføre plantesygdomme ved at dyrke de samme planter det samme sted flere år i træk. Derfor er det en god ide at lave sædskifte.

Kvaliteten af luften

Sørg for at lufte ud jævnligt i drivhuset. Høj luftfugtighed betyder at svampeinfektioner har lettere ved at angribe planterne. Automatiske vinduesåbnere kan monteres på tagvinduerne, men det kan også være en god ide at lade døren eller vinduerne stå åbne midt på sæsonen.

Årlig afvaskning

Vask drivhuset indvendigt med sæbevand (gerne brun sæbe) inden sæsonen begynder. Det fjerner alger, svampesporer og skadelige insekter, der har overvintret.  

Timing

Selvom det er fristende at plante tomater ud i det lune aprilvejr, så er det mere sikkert at vente til starten af maj. Benyt i stedet tiden til at forspire dine grøntsager indendørs, så de er klar med blomster, når drivhussæsonen begynder.

Krukker i drivhuset

Du kan også udnytte foråret til at plante krukker med løgplanter ud i drivhuset og på den måde få glæde af pladsen tidligt på året.

Du kan finde endnu flere drivhus-tips i bøgernes verden – se et udvalg herunder.

Tags
Materialer