Hvad læser filmanmelder Ann Lind Andersen?

Ann Linn Andersen er anmelder på blandt andet 'Go’ morgen Danmark' og hun fortæller om 'Oscar - den gyldne mand med den store betydning' på Ordrup Bibliotek den 29. januar 2019.

Hvilken roman har du sidst læst?

Mordet på kommandanten, bind 2, af Haruki Murakami. Jeg er stor Murakami-fan og bliver altid draget ind i hans universer. Her til lands er vi også så heldige at have en virkelig dygtig oversætter i Mette Holm, der kan være både præcis og poetisk. Da jeg jo er filmmenneske, vil jeg lige benytte lejligheden til at anbefale en af de bedste Murakami-filmatiseringer nogensinde, nemlig Burning af den sydkoreanske instruktør Lee Chang-dong.

Hvem er din favoritforfatter?

William Faulkner. Hans stream-of-consciousness-mesterværk, The Sound and the Fury, er stadig en af mine største læseoplevelser. Og han er en af de få forfattere, hvis bøger jeg læser igen og igen.

Hvad er din favoritgenre?

Romaner, der i en lige eller ulige blanding af eskapisme og realisme tager mig med på en fortælling og omslutter mig, så længe bogen varer.

Har du nogensinde opgivet en bog?

Ja, eller snarere et værk. Knausgaards’ ‘Min kamp’. I bind 3 gav jeg op. Bøgerne fængede mig aldrig rigtigt. 

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

Yuval Noah Hararis 21 ting du bør vide om det 21. århundrede. Tankevækkende bog, du bliver klogere af. Han stiller det grundlæggende spørgsmål om vi stadig er i stand til at forstå den verden, vi har skabt.

Om Ann Linn Andersen

Ann Linn Andersen er filmanmelder og filmjournalist, uddannet i Litteraturhistorie og cand. mag. i Æstetik & Kultur.

Materialer