Carl Frode Tiller
Foto: Lea Meilandt

Læseklub 3: Carl Frode Tiller – Alt optaget

Den prisbelønnede norske forfatter Carl Frode Tiller (f. 1970) er en af norsk litteraturs stærkeste stemmer, og i denne læsegruppe fokuserer vi på trilogien "Indkredsning I-III"

Indkredsning I-III udkom i Norge i 2007-2014, og er nu kommet i en samlet dansk udgivelse. Trilogiens gennemslagskraft blev understreget, da Indkredsning og Indkredsning II begge blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

I første bind har David glemt, hvem han er. En avisannonce opfordrer venner og bekendte til at skrive breve til ham, der kan stimulere hans hukommelse. I første omgang er der tre, som svarer:

Ungdomsvennen Jon, hvis musikerkarriere hænger i en tynd tråd, stedfaren Arvid, der er præst og venter på at dø og ungdomskæresten Silje, der er midt i en ægteskabskrise. Deres fortællinger præsenterer vidt forskellige sandheder om David og deres indbyrdes relationer.

Tilsammen danner brevene en fascinerende mosaik af portrætter fyldt med knuste drømme, mislykkede relationer og død. Indkredsning I-III er et råt og psykologisk nuanceret portræt af en mand og hans omgivelser, og er blevet kaldt et højdepunkt i nyere nordisk litteratur.

Læs bibliotekets anmeldelse af Carl Frode Tillers trilogi Indkredsning I-III

Læseklubben mødes anden tirsdag i måneden kl. 17.00-18.30 på Gentofte Hovedbibliotek.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig læseklubben fra den 8. august til 1. september. Du tilmelder dig ved at skrive til Therese West Boardman på twb@gentofte.dk

Mødedatoer:

13/9: Velkomst – første bog udleveres

11/10: Indkredsning I

8/11: Indkredsning II

13/12: Indkredsning III

Materialer