De fire årstider af Ali Smith

Læseklub 5: De fire årstider – Ali Smith – Alt optaget

I denne læsegruppe fokuserer vi på Ali Smiths romankvartet De fire årstider.

Med sin romankvartet om årets gang, har den skotske forfatter Ali Smith (f. 1962) sat en tyk streg under, at hun er en af det 21. århundredes helt store forfattere.

Igennem Efterår, Vinter, Forår og Sommer (2018-2021) præsenterer Ali Smith fire forskellige, men sammenhængende fortællinger, om nutidens Storbritannien. Brexit fylder meget, men Ali Smith bringer også andre samfundsaktuelle temaer i spil – som fremmedhad, klima og coronakrisen.

Ali Smiths iagttagelser af den enkelte brites oplevelser er, hvad der i særlig grad gør hendes værker værd at dykke ned i. Romankvartetten vidner om en stor indsigt i menneskelige og samfundsmæssige forhold (fra høj til lav) i et Storbritannien præget af stor ulighed og mistro.

Desuden bærer bøgerne præg af en enorm kultur- og litteraturhistorisk ballast, som Ali Smith flittigt gør brug af, uden at blive højpandet. Det er hjerteligt og intenst, humoristisk og voldsomt aktuelt – og dødgodt skrevet.

Læseklubben mødes anden torsdag i måneden kl. 14.00-15.30 på Gentofte Hovedbibliotek.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig læseklubben fra den 8. august til 1. oktober. Du tilmelder dig ved at skrive til Paul Calderara Eskekilde på pce@gentofte.dk

Mødedatoer:

13/10: Velkomst – første bog udleveres

10/11: Efterår

8/12: Vinter

12/1: Forår

9/2: Sommer

Materialer