Schulman Hjort bøger

Læseklub 7: Alex Schulman og Vigdis Hjorth – Alt optaget

I denne læseklub skal vi læse den svenske forfatter Alex Schulman (f. 1976) og den norske forfatter Vigdis Hjorth (f. 1959), som begge skriver autofiktive bøger, der tager udgangspunkt i deres egne livshistorier og familiære relationer.

Overleverne blev Schulmans internationale gennembrud. Glem mig er en personlig bog om medafhængighed og længslen efter at forsone sig med sin alkoholiserede mor. Schulmans seneste roman, Brænd alle mine breve, afdækker en nedarvet vrede, der har sit udspring i det rivaliserende forhold mellem morfaren, forfatteren Sven Stolpe, og forfatteren Olof Lagercrantz.

Vigdis Hjorths roman Arv og miljø satte gang i en af Norges hedeste litteraturdebatter, da den udkom i 2016. Bogen udløste en offentlig familiefejde og en debat om, hvor tæt litteraturen har lov til at gå på virkeligheden. Er Mor død kan læses som en kommentar til den voldsomme mediestorm og som et forsvar for kunstnerens ret til at bruge af sine egne erfaringer.

Hjorth bruger tilsyneladende igen sine personlige erfaringer i den seneste roman, Hvis bare, der beskriver et turbulent kærlighedsforhold og en optrappende familiefejde.

Læseklubben mødes første onsdag i måneden kl. 17.00-18.30 på Gentofte Hovedbibliotek.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig læseklubben fra den 8. august til 1. september. Du tilmelder dig ved at skrive til Paul Calderara Eskekilde på pce@gentofte.dk

Mødedatoer:

7/9: Velkomst – første bog udleveres

5/10: Alex Schulman: Overleverne

2/11: Alex Schulman: Glem mig

7/12: Alex Schulman: Brænd alle mine breve

4/1: Vigdis Hjorth: Arv og miljø

1/2: Vigdis Hjorth: Er mor død

1/3: Vigdis Hjorth: Hvis bare

Materialer