Børnebogklubben mødes på Hovedbiblioteket og snakker om bøger i hyggelige rammer.
Børnebogklubben mødes på Hovedbiblioteket og snakker om bøger i hyggelige rammer.

Børnene anbefaler bøger på eReolen Go - del 2

Mangler I inspiration til gode børnebøger? Så læs med, når børnene fra vores to bogklubber anbefaler deres yndlingsbøger på eReolen Go.

I denne tid savner vi vores lånere. Nogle af de faste besøgende i børneafdelingen er vores bogklub-børn. Gentofte Hovedbibliotek har to bogklubber for børn, som du kan læse mere om her.

Børnene læser virkelig meget, så de udvalgte bøger, tegneserier og tidsskrifter har de varmeste anbefalinger fra nogen, der ved, hvad de taler om.

Vi slutter af med syv stærke læseanbefalinger til eReolen Go plus et par yndlingstitler, som vi bare måtte give videre - også selvom de ikke kan lånes på eReolen.

Hvis du ikke fik læst de første syv anbefalinger, så kan du finde dem her.

God påske og god læselyst!
Johanne Elvers Madsen, børnebibliotekar og børnebogklubbestyrer

Piger under pres

”Det er en god bog, som man lærer noget af.
Ellie er for tyk og prøver at tabe sig. Hun gør det på en dårlig måde, hun kaster op når hun spiser.
Jeg vil gerne anbefale den til, hvis man godt kan lide en alvorlig bog, nok mest til piger.”

Anbefales af Asta Elisabeth, 9 år

Piger under pres kan ikke lånes på eReolen Go, men kom forbi biblioteket, når vi har åbent igen. I mellemtiden kan du finde andre bøger af samme forfatter på eReolen Go her.

Shadow Falls-serien: Født ved midnat (første bog)

”En pige tror hun er helt normal, indtil hun bliver sendt på en lejr for freaks.
Hun er den eneste i lejren der ikke ved hvad hun er: hun er spøgelseshvisker, og de andre er bange for hende.
Den er til dem, der godt kan lide fantasy der samtidig er lidt hverdagsagtigt.”

Anbefales af Marta, 12 år

Se alle fem e-bøger i Shadow Falls-serien på eReolen Go.

Tidsskriftet Illustreret Videnskab

”Man lærer meget. Jeg vil anbefale dem, hvis man er nysgerrig og gerne vil lære noget.”

Anbefales af Nicholas, 15 år

Biblioteket har ikke adgang til tidsskriftet Illustreret Videnskab, men med den digitale database RB Digital Magazines kan du få gratis adgang til f.eks. National Geographic og Alt om videnskab, når du logger ind via bibliotekets hjemmeside.

Diabolik

"Mild science fiction/dystopi. Foregår i en følelseskold fremtid, hvor man har opgivet ny teknologi, og religion har overtaget alt. Hovedpersonen er et robotagtigt menneske (genmanipuleret), der bytter plads med et almindeligt menneske og bliver behandlet som et menneske, og begynder at opføre sig som ét.

Bogen tematiserer, hvordan man bliver formet af den måde man bliver mødt af omgivelserne.
God, fordi på mange måder er hovedpersonen så menneskelig, at man føler med hende og prøver at forstå hende. Hun er målrettet og sej, og selvom hun er følelseskold, så vil man gerne lidt være som hende.

Til nogen der har læst dystopier før – det er en lidt voldsom verden. Over 14-15 år – den er voldelig. Lidt a la Selection og Hunger Games.”

Anbefales af Iben, 14 år

Ravenspire-serien: Skyggernes dronning (første bog)

”Snehvide YA (ungdomsbog, red.). Den tager udgangspunkt i Snehvides historie, hvor Snehvide er magisk, og udbygger universet. Handler om, at Snehvide tager kampen op mod den onde dronning.
Jeg vil anbefale den til dem der godt kan lide genfortællinger af eventyr. Ligesom bogen Cinder.”

Anbefales af Iben, 14 år

Du kan læse de første to bøger i Ravenspire-serien på eReolen Go.

Throne of Glass-serien

”Handler om snigmorderen, Celaena, der bliver udsat for en hel masse. Hun er et mysterium, men efterhånden finder man ud af mere og mere om hende.

Ved seriens begyndelse arbejder hun som fange i saltminerne, og skal deltage i konkurrencen om at være kongens forkæmper.

Hun er sygt badass. Hun er den mest badass person nogensinde. Selvom det er set fra hendes synspunkt, ved man alligevel aldrig helt hvad hun tænker – alt er skjult.

Der er et trekantsdrama mellem hende, prinsen og kaptajnen – men romancen fylder ikke for meget i plottet.

Den handler også meget om hendes kamp med sig selv og sine egne dæmoner.

Vi anbefaler den fra 12-13 år til både piger og drenge. Hvis man godt kan lide spænding, lange fantasyserier og badass hovedpersoner.”

Anbefales af Iben, 14 år og Jacob, 15 år

Se alle Throne of Glass-bøgerne på eReolen Go her.

Iben vil gerne anbefale alle Sarah J. Maas' bøger, og du har adgang til 30 titler på eReolen Go. 

 

Harry Potter-serien

”Jeg har læst serien 8 gange. Det er min yndlingsserie.

Jeg læser HP-bøgerne fast en gang om året, som regel i sommerferien. Jeg opdager nye ting hver gang. De første 6 gange var på dansk og de sidste 2 på engelsk. Oversættelserne er rigtig gode – jeg opdagede ikke springet fra at læse dem på dansk til engelsk.

Det var den første bog jeg nogensinde læste, og det var den bog, der gjorde jeg fik lyst til at læse. Jeg er vild med: Personernes udvikling. Mysterierne. Dracos redemption arc. Og meget mere.

Genialt er måden den er lavet på – at man læser 1'eren, når man er Harry Potters alder og så videre. Da jeg var lille forstod jeg ikke alt i de sidste bøger.

Der er både elementer, der er fascinerende for yngre børn og store børn/voksne. Bøgerne duer til alle aldre. Jeg vil anbefale serien til alle og til højtlæsning i starten. Hvis man ikke har læst dem skal man skynde sig at læse dem (eller hoppe ud af et vindue).

Min far og jeg læste dem sammen, indtil jeg blev træt af at høre Hermiones stemme med mandestemme. Så læste jeg dem da jeg var ni.”

(Herefter fulgte en længere diskussion af forskellen på filmene og bøgerne. Bøgerne er meget bedre).

Anbefales af Jacob, 15 år

Du kan ikke læse Harry Potter på eReolen Go, men til gengæld kan du lytte til podcasten Harry Pottcast, som gennemgår de fleste af bøgerne kapitel for kapitel. Find alle Harry Pottcast-episoderne her.