BUSTER præsenterer filmforløb: Dokumentér din Lockdown!

01.04.20
Nationalmuseet og Buster Filmfestival præsenterer et projekt til alle børn mellem 6 og 16 år i hele Danmark: Fortæl danmarkshistorie i børnehøjde.

Danmark er lukket ned. ‘Det er et historisk øjeblik’, siger de  i nyhederne, men hvordan ser sådan et ud? Og hvordan er det at være barn under nedlukningen af Danmark? BUSTER filmfestival har taget fat i instruktøren Sebastian Cordes og sammen har de vudviklet et helt simpelt forløb med videoer og benspænd, hvor børn og deres forældre eller lærere bliver guidet til at lave små dokumentarfilm om deres lockdownoplevelser.

Kampagnen er lavet så filmene kan produceres hjemme i hjemmets sikre rammer og overholde alle sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Læs mere om kampagnen og lær alt om at lave film her

En stor dokumentarfilm

De mange film vil til slut blive samlet til én stor dokumentarfilm om livet under Coronoa-lockdown i et børneperspektiv. Filmen vil få premiere på Buster Filmfestival i september 2020 og bliver en del af Nationalmuseets fortælling om pandemien. 

Lærere eller forældre kontaktes telefonisk ift samtykke i forbindelse med at materiale udvælges til filmen.

Bedste film præmieres med en filmlejrskole for vinder + skoleklasse under Buster Filmfestival 2020.

Projektet er et samarbejde mellem Nationalmuseet, DR, Det Danske Filminstitut, Kulturministeriet, Nordea Fonden, Ungdomsbyen, Det Danske Filminstitut og Buster Flmfestival.