Sommerbogens logo
Sommerbogens logo

Sommerbogen 2020

02.06.20
Læs og vind i din sommerferie!

De Danske Børnebiblioteker inviterer endnu en gang børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2020. 

Man kan deltage i Sommerbogen fra den 12. juni til den 22. august, og det er nemt at deltage: Hent et udfordringsark på dit lokale bibliotek, læs en masse gode bøger hen over sommeren, og vær med i konkurrencen om fede præmier. Hovedpræmien er: Tøm en boghandel på 5 minutter!

Hvad kan man vinde?

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om 3 hovedpræmier, som er at tømme en boghandel på 5 minutter. Desuden får alle en gratis boggave, når man har gennemført Sommerbogen og afleveret udfordringsarket. 

Sådan gør du

  • Hent et udfordringsark på biblioteket fra 12. juni

  • Læs 3 bøger og løs 10 af læseudfordringerne

  • Udfyld de 3 anmeldelseskort på bagsiden af udfordringsarket

  • Aflever det udfyldte udfordringsark på dit lokale bibliotek senest 22. august

  • Du er nu med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier.

Hvem står bag Sommerbogen?

Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave, nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie - og styrke læselyst og læseglæde.

Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der i alt lavede over 30.000 boganmeldelser og dermed var med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra tidligere år.

Læs mere på sommerbogen.dk.

Hvad skal du læse?

Se børnebibliotekarernes udvalgte anbefalinger af de bedste nye bøger nedenfor. Du kan også finde masser af inspiration og e-bøger på eReolen Go, se de nyeste børne- og ungdomsbøger her, og selvfølgelig kan du altid få vejledning og gode læsetips på dit lokale bibliotek. 

Materialer