Skal du skrive opgave?

Biblioteket anbefaler 8 digitale hjælpemidler til dig, der skal skrive opgave i gymnasiet.

Gratis adgang med bibliotekslogin

Det er opgavetid på gymnasierne, og det kan mærkes på biblioteket. Nogle emner er særligt populære, og der er rift om bøgerne. Heldigvis tilbyder Gentofte Bibliotekerne langt mere end det, der står på reolerne. 

Biblioteket giver gratis adgang til databaser med både baggrundsartikler, primærkilder og statistisk. Du kan finde noget inden for alle fag – og du kan tilgå det hele hjemmefra med dit bibliotekslogin, hvis du bor i Gentofte Kommune.

Find alle de digitale studietilbud på genbib.dk/studie. Her finder du også tips til litteratursøgning.

Spørg os

Er du kørt fast eller, har du brug for inspiration til at indkredse dit emne, så tag fat i en bibliotekar. Du kan møde op, når der er personale til stede eller booke en bibliotekar.

Tips til studieteknik

Nederst i artiklen finder du materialetips, hvis du har brug for information om, hvordan du arbejder med dine studievaner.

Gale in Context: High School

Gale in Context: High School hjælper dig, hvis du f.eks. skal lave litterær analyse af The Great Gatsby eller The Handmaid’s Tale. Her får du anmeldelser, kritiske gennemgange af værket og måske endda noget om, hvordan værket blev modtaget i samtiden.

Emner: viden om samfund og økonomi, natur og geografi, lyd og lydbølger, amerikansk litteratur og meget andet. 

Faktalink.dk

Faktalink

Faktalink er en samling af overskuelige artikler om komplicerede emner, f.eks. klimaforandringer – og i bunden af hver artikel ligger der links og idéer til bøger, tv-udsendelser mm.

Emner: historie, kultur, politik, IT, sport, trends og medier og meget mere.

Gale in Context: Global Issues

Gale in Context: Global Issues er en database, som giver et globalt og perspektiv på en række samfundsfaglige emner. 

Emner: aktuelle emner inden for samfund, politik, videnskab m.m.

Science in context

Gale in Context: Science

Skal du f.eks. skrive opgave i matematik, fysik, kemi eller biologi, får du adgang til artikler, der især er velegnede til større skriftlige opgaver på gymnasiet. I Gale in Context: Science er artiklerne markeret efter sværhedsgrad.

Emner: matematik, fysik, kemi, astronomi og rumfart, medicin, geologi og b.iologi

Infomedia

Infomedia giver dig adgang til artikler fra en stort antal danske aviser og tidsskrifter. Find bl.a. Berlingske Tidende, Børsens Nyhedsmagasin, Erhvervsbladet, Information, Jyllandsposten, Kristeligt Dagblad, Politiken, Ritzau og Weekendavisen.

Alle emner. 

Historiens verden

Historiens verden

kal du skrive opgave i historie, kommer du ikke uden om HistoriensVerden.dk. Alle artikler er skrevet af historikere og er på dansk, og du finder masser af primærkilder – fra det gamle Ægypten til det 20. århundrede

Du får: historisk overblik samt en kronologisk gennemgang af stoffet, der skaber forståelse og sammenhæng.

Emner: historie, samfund, kultur

Gyldendals Onlineordbøger

Gyldendals Onlineordbøger

Gyldendals røde ordbøger fås også i en online udgave med adgang til ordbøger på mange sprog, fx dansk, engelsk, fransk, italiensk, norsk, spansk, svensk og tysk.

Materialer