Foto af en patient i sengen på Gentofte Hospital i perioden mellem 1927 og 1940. Fra Lokalhistorisk Arkiv Gentofte.
Foto af en patient i sengen på Gentofte Hospital i perioden mellem 1927 og 1940. Fra Lokalhistorisk Arkiv Gentofte.

Vil du bidrage til vores fælles historie om tiden med coronavirus?

Lokalhistorisk Arkiv Gentofte efterlyser fotos og fortællinger fra den aktuelle nedlukning af samfundet.

Vi er mange der glæder os til, at Corona-virussen bliver en saga blot. Men når historien om denne undtagelsestilstand skal skrives, ville det være godt, hvis der også fandtes lokal dokumentation for denne særlige tid.

Covid-19 som historie

Har du et foto eller en fortælling, som viser et lokalt aspekt af situationen i Gentofte, så tøv ikke med at sende det til lokalarkiv@gentofte.dk. Det kunne være et foto af din hjemmearbejdsplads, et screendump af dine onlinemøder, forsøgene med hjemmeundervisning, et view over din tomme gade – find selv på flere.  

Genkender du noget på billederne i arkivets fotosamling? Så registrer din historie her

Arkivets fotosamling og oversigt over arkivalier kan du finde frem på www.arkiv.dk.

Under hver foto kan du trykke på knappen "Kontakt arkivet" og skrive hvis du har tilføjelser til billedregistreringen eller en sjov historie, der knytter sig til billedet. Du kan også kommentere direkte på fotoet og markere den geografiske placering (geotagge), hvis du opretter dig som bruger på www.arkiv.dk her

Læs i Villabyernes aviser fra 1906 til 1952 online.

Læs i Villayerne fra 1906 til 1952

Vi digitaliserer løbende arkivets arkivalier, så du kan tilgå og søge i dem hjemmefra på din computer eller Ipad. 

www.gentoftehistorie.dk kan du finde artikler om Gentofte, byguide mm. Det er også her, man finder arkivets digitaliserede kilder: Vejviseren og Villabyernes Avis.

I Vejviseren kan du søge oplysninger om personer, bl.a. navn, bopæl og stilling. Der er også et fagregister i Vejviseren, så du kan finde virksomheder og forretninger. Kom til Vejviseren her.

Villabyerne har skildret livet i Gentofte i over 100 år. Arkivet har fået scannet årgangene 1906-1952 og er i gang med at scanne flere årgange. Kom til Villabyerne 1906-1952 her.

Originalt matrikelkort over Gentofte fra perioden 1903 til 1912, hvor størrelsesforholdet er 1:4000.

Se historiske kort online

Geodatastyrelsens hjemmeside kan finde historiske kort, bl.a. matrikelkort, økonomiske kort, topografiske kort og søkort. Hjemmesiden har også lokalhistoriske kort, og det er virkelig interessant!

Se historiske film fra Gentofte

På YouTube kan du finde historiske film fra Lokalhistorisk Arkiv Gentofte.

I videoen her kan du se brandmændene bekæmpe det sidste af branden på Gentofte Sygehus i 1935. Efter slukningsarbejdet ser man brandfolk og sygehusets personale gå rundt blandt de forkullede rester og rydde op. Filmen er et glimt fra en af de mange film om Gentofte Brandvæsen.