Biblioteket anbefaler 'Connie & Carla' med Toni Colette

04.11.19
Ugens filmanbefaling er til de dedikerede musicalelskere. En skør musikalsk krimikomedie med skønne kvinder m/k.

Hvis du, ligesom jeg, synes, at der laves alt for få musicals som i de gode gamle dage - musicals som, vel at mærke, ikke handler om at gå i high school eller om katte og andre dyr - ja så er den musikalske krimikomedie Connie & Carla lige noget for dig. Den tager fat i gammelkendte musical-principper og blander musicalnumre med komedie, humor og i sidste ende også et par fine budskaber om at turde stå ved sig selv og være den, man er uanset, hvad resten af det omgivende samfund har af meninger om det.

Connie og Carla arbejder på en bar i lufthavnen, hvor de synger i en slags varieté for de ventende gæster i baren. Deres chef udtrykker, at han er meget glad for showet, og de er begge begejstrede for at arbejde der. Chefen har tilsyneladende ikke helt rent mel i posen, for to gansteragtige typer opsøger ham, og han flygter op på parkeringstaget. Connie og Carla ender med at blive vidner til, at deres chef bliver slået ihjel af de to gangstere. Og for at det ikke skal være løgn, så opdager gangsterne, at Connie og Carla overværede mordet, og sætter nu en jagt i gang for at finde pigerne. Nu er gode råd dyre, og de to uheldige kvinder flygter i Carlas bil og ender efter en lang køretur i West Hollywood, LA.

De finder heldigvis hurtigt en lejlighed i kvarteret, og de begynder at søge job. I nærheden af hvor de bor ligger der en bar, hvor der hver aften er flotte dragshows af mænd klædt ud som kvinder, der mimer til kendte numre. Da ejeren af baren står og leder efter nogle nye numre, ender det med, at Connie og Carla lader som om, de er mænd, klædt ud som kvinder, der søger job som sangere i klubben. Heldigvis får de jobbet og skal nu hver aften optræde som mænd klædt ud som kvinder. Connie og Carla er meget begejstrede og tænker, at det er det helt perfekte skjul og forklædning og håber på, at de på denne måde kan gemme sig for gangsterne. Deres show bliver en stormende succes, men succesen er dog ikke helt uden diverse forviklinger. For hvad gør man, hvis man er kvinde, klædt ud som mand, som er klædt ud som kvinde og så forelsker sig i en heteroseksuel mand?

Michael Lembeck har instrueret filmen, og det er holdet bag filmen My big fat greek wedding, som har lavet denne film, der på mange punkter er lige så skør, som førnævnte. Oven i det har den så også elementerne sang, krimi og kærlighed i sig. De to kvinder i filmens hovedroller spilles af Nia Vardalos (My big fat greek wedding) og Toni Colette (Murials wedding, About a boy m.m.) og de synger helt fantastisk begge to. Der er lidt Judy Garland over nogle af numrene, synes jeg. Og hvis du er en rigtig fan af musicals fra ”de gode gamle dage”, ja så kan jeg afsløre, at der sørme dukker en ægte musicalstjerne op i slutningen af filmen.

Se den, hvis du er i humør til en skør krimikomedie krydret med virkelig gode sangere og et væld af fantastiske kostumer.

Af Cand. Mag. Lene Schauman

Materialer