Fra filmen Holy Tour
Foto: Filmstriben

Biblioteket anbefaler: Filmen "Holy Tour"

20.06.22
"Holy Tour" er en stemningsmættet sommerfilm for alle, der er bare en smule bidt af Tour de France, som i år starter i Danmark.

Det er to belgiske filmskabere, der står bag "Holy Tour", og de har et særligt fokus i deres skildring af Tour de France, nemlig på det uundværlige publikum, der som pilgrimme følger de store stjerner rundt på Touren.

Jagten på det store sus

Hvert år samles flere tusind entusiaster langs ruterne i jagten på det magiske øjeblik, når rytterne suser forbi. I dokumentaren kommer vi helt ind bag kulisserne hos en udvalgt gruppe fans under Tour de France, og det er dem, der har mikrofonen og ordet.

Vi følger en gruppe dedikerede franske pensionister, der hvert år samles på løbsruten for at komme helt tæt på rytterne på asfalten. De går "all in" og har strategisk udvalgt punkter på ruten i deres store autocampere. Og det er en verden helt for sig, hvor vi får et indblik i deres liv og sociale samvær, mens de venter på det helt store ryk ind nedefra.

Sammenhold i særklasse

Gruppen har et helt unikt sammenhold, der på mange måder virker lige så vigtigt for dem som selve løbet.  

De taler helt naturligt til kameraet og med hinanden om løst og fast. Filmskaberne har klippet filmen med stor respekt, menneskelighed og humor over for de medvirkende. Og det er svært ikke at komme til at holde af personerne i filmen og deres livs store passion.

Udover portrætterne er det en meget smuk film med billeder fra fantastiske bjerglandskaber til lyden af iørefaldende klassisk musik. En på mange måder utrolig livsbekræftende film.

Du kan se "Holy Tour" gratis på Filmstriben med dit bibliotekslogin

Holy Tour filmplakat

"Holy Tour" er fra 2019

Instruktør: Valery Rosier og Meryl Fortunat-Rossi