Sammenklip af fotos fra de fire film anmeldt i artiklen. Fotos fra Filmstriben.
Sammenklip af fotos fra de fire film anmeldt i artiklen. Fotos fra Filmstriben.

De 24 bedste på Filmstriben i 2019 (nr. 20-17)

07.12.19
Igen i år er vi blevet forkælet med store oplevelser på filmstriben.dk. Film, du i ro og mag kan se hjemmefra via dit bibliotekslogin - helt gratis. Vi har udvalgt de 24 bedste nye film, der er blevet lagt på sitet i løbet af i år og præsenterer dem løbende her på hjemmesiden op til jul. Vi slutter af med de bedste. Rigtig god fornøjelse.

Klik på filmtitlen og kom videre til Filmstriben

Kom videre til Filmstriben ved at klikke på den film, du gerne vil se.

Hvis du er ny på Filmstriben, vejleder vi dig her.

20. Sorry to bother you

I en alternativ udgave af nutidens USA får den unge Cassius "Cash" Green arbejde som telefonsælger i et noget specielt firma, et firma der ikke har helt rent mel i posen. Instruktøren Boots Riley er blevet rost for sin bestialske debutfilm, som byder på skarp satire, vanvittig humor og ganske ubeskrivelige udtryk.

Instrueret af Boots Riley med Lakeith Stanfield, Tessa Thompson.

Mediernes anmeldelser

Cinemazone giver 5 stjerner: "en original, virkelig sjov, metafor for codeswitcing, men er lige så meget en kritik af kapitalisme og klasseskel. Cassius personificerer splittelsen mellem ambition og samvittighed, som mange mennesker nok kan genkende, og som er særligt udtalt for undertrykte grupper."

Information: "en syret og satirisk film om alt det, der er galt med USA og verden’, ‘en vred film, men det er også en underholdende film fuld af overraskelser og visuelt og fortællemæssigt overskud."

19. Dont worry, he won’t get far on foot

John Callahan (Joaquin Phoenix) har stor appetit på livet, flair for ekstremt sorte jokes og et enormt alkoholproblem. Efter et døgns druktur med vennen Dexter (Jack Black), der ender i en katastrofal bilulykke og et liv i kørestol, er det sidste John ønsker at opgive sprutten. Men trods sin skepsis starter han i terapi hos en AA-gruppe ledet af den karismatiske sponsor og millionær Donny (Jonah Hill). Her opdager John sit talent for at tegne grove satirestriber til aviser, som hurtigt får en international fanbase og giver John mod på en omgang til med livet. Don’t worry, he won’t get far on foot er baseret på den sande historie om tegneren John Callahan og er et rørende og humoristisk drama om livets krumspring og kunstens helbredende kraft.

Instrueret af Gus Van Sant med Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara og Jack Black.

Mediernes anmeldelser

EKKO giver 5 stjerner: ”en uhørt sjov og rørende film, der måler sig med instruktørens bedste"

Soundvenue giver 4 stjerner: “man skal være ualmindeligt kynisk for ikke at lade sig smitte af John Callahans livsglæde og triumf over handicappet og alkoholen”

18. Breathe

Den succesfulde Robin (Andrew Garfield) har hele livet foran sig, da han bliver lammet af polio. Eksperter og læger ønsker at påbegynde behandling og holde ham på sygehuset, men hans hustru Diana (Claire Foy) nægter at lytte til lægernes råd og beslutter at tage ham med hjem. Med hendes grænseløse hengivenhed, nærvær, humor og beslutsomhed formår hun at skabe rammerne om et liv, hvor Robins handicap pludselig blot bliver en naturlig del af deres forhold og dagligdagen. Sammen nægter de at lade sig fængsle af hans lidelser og skaber et liv omgivet af humor, mod og lyst til livet. Breathe er en hjertevarm film om, hvad mennesker kan, så længe man har kærlighed, ærlighed og ikke mindst masser af latter i livet.

Instrueret af Andy Serkis med Andrew Garfield, Claire Foy, Tom Hollander.

Mediernes anmeldelser

EKKO giver 4 stjerner: "Men i sidste ende er der, ganske som i 50’er-melodramaerne, noget betagende ved filmens indædte optimisme og godhed. Noget, der holder enhver kynisme stangen – hvis altså man kan få paraderne ned." 

Berlingske giver 4 stjerner: “Det er faktisk både fint og sjovt og rørende. Og en ganske god påmindelse om, at man må lære at tage tingene, som de kommer."

17. Van Gogh - ved evighedens port

Willem Dafoe spiller sit livs rolle som Vincent van Gogh. Vi møder en kunstner, som må betale en høj pris for at udfordre samtidens normer. Vi kommer helt tæt på van Gogh i den febrilske og mest virksomme periode i slutningen af hans liv, hvor han i og omkring Arles skaber malerier med tykke penselstrøg og viser det sydfranske landskabs glødende farver på en helt ny måde. Enspænderen, van Gogh, har kun få venner og betroede som Paul Gauguin (Oscar Isaac), der også er en konkurrent og sin elskede storebror, Theo (Rupert Friend), som trofast støtter ham.

Da van Gogh afleverer sit afskårne øre til en kvindelig bekendt, bliver han indlagt på en anstalt, hvor en præst (Mads Mikkelsen) hjælper ham til en slags indsigt i, hvorfor han er så misforstået – måske er hans publikum slet ikke født endnu? Van Gogh - Ved evighedens port er en visuelt mesterlig skildring af et enestående kunstnersind, som på trods af indre tvivl, mobning og sygdom skabte nogle af verdens mest kendte og banebrydende malerier. Instruktør Julian Schnabel er anerkendt billedkunstner og står bag de anmelderroste film Basquiat og Dykkerklokken og Sommerfuglen. Willem Dafoe var nomineret til en Oscar og vandt skuespilprisen ved Venedig Film Festival.

Instrueret af Julian Schnabel med Willem Dafoe, Rupert Friend Oscar Isaac, Mads Mikkelsen.

Mediernes anmeldelser

P1 Filmland giver 5 stjerner: “et af filmhistorien mest originale kunstnerportrætter, helt befriet for de klichéer og skabelontankegange der ellers præger genren”

Politiken giver 4 stjerner: "...i lange passager smitter intensiteten, og dét jo først og fremmest i kraft af Willem Dafoes formidable præstation..."