H.M. Dronningen på Fredensborg Slot. Fotograf Per Morten Abrahamsen
H.M. Dronningen på Fredensborg Slot. Fotograf Per Morten Abrahamsen

Fejr dronning Margrethes 80 år med Filmstriben

15.04.20
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II fylder 80 år den 16. april. I den anledning præsenterer vi to film, som viser dronningen i sit kreative hjørne.

Selvom den officielle fejring af dronningen er aflyst, er der rig mulighed for at møde majestæten online. De to film er i anledning af fødselsdagen gjort tilgængelige på Filmstriben. I både H.C. Andersen-eventyret Snedronningen og i kortfilmen De vilde svaner møder vi eksempler på Dronningens kunstneriske virke i form af découpager, idé, kulisser, kostumer.

Filmen Snedronningen kan ses på filmstriben.dk

Snedronningen

H.C. Andersens eventyr fortalt af dronning Margrethe, som også har skabt en række collager, hvori Kristof Kuncewicz' computerscenografi er udført

Se Snedronningen på Filmstriben.dk

Filmen 'De vilde svaner' kan ses på filmstriben.dk

De vilde svaner

H.C. Andersens eventyr filmatiseret efter idé og med kulisser af dronning Margrethe. Filmen er indspillet i green-screen-teknologi, som gør det muligt at lade skuepillerne optræde i en scenografi af Dronningens decoupager.

Se De vilde svaner på Filmstriben.dk

E-bøger og lydbøger om dronning Margrethe

På eReolen.dk findes både ebøger og lydbøger om dronning Margrethe. Som borger i Gentofte kan du stadig låne 20 ebøger og 20 lydbøger om måneden, så lån løs af de mange gode titler. 

Materialer