Mest streamede på Filmstriben denne sommer

07.08.18
Nummer 1 på listen er streamet fire gange så meget som nummer 2. Se hvilken.

Ikke overraskende har juli været den måned med færrest lån i år på Filmstriben. Vejret har jo været helt formidabelt, hvilket sikkert har været med til at holde en del væk fra skærmene. Alligevel er der én film der overstråler alle de andre i juli og den første uge i august mht. antal af lån. Den svenske palmevinder 'The Square' er blevet lånt fire gange så meget i forhold til nummer to på listen, 'The Killing of a Sacred Deer', en psykologisk gyser. 'The Square', med danske Claes Bang i hovedrollen, er instrueret af Ruben Östlund der fik sit gennembrud med familiedramaet 'Force Majeure' fra 2014. En kunstnerisk instruktør, der ikke går på kompromis, der i sine film ofte udstiller akavede sociale strukturer og sammenhænge med vid og bid. 

Top ti over det mest streamede film i juli og primo august i Gentofte Kommune:

10. Fuglene over Sundet  - I 1943 må den lille jødiske familie bestående af jazzmusikeren Arne, hans kone Miriam og 6-årige søn flygte fra deres hjem i København. Sammen med omkring 80 andre jøder kommer de til Gilleleje, hvor lokale fiskere mod betaling fragter flygtningene til Sverige.

9. Kedi - I byen Istanbul er der mere end menneskelige indbyggere. Der er også alle byens hjemløse katte, der har komplicerede relationer til befolkningen. Filmen følger et udvalg af disse katte med deres egne forskellige personligheder.

8. Ballerina - Félicia har en drøm om at danse ballet. Men det er ikke let for en forældreløs pige at komme ind på den berømte balletskole i Paris, så Felicia må stjæle en anden piges identitet for at nå sin drøm.

7. Gud taler ud - "Gud taler ud" er filmatiseringen er Jens Blendstrups selvbiografiske bestseller af samme navn fra 2004 og er en skæv, sjov og rørende film af den prisbelønnede instruktør Henrik Ruben Genz med Søren Malling i sit livs rolle som Uffe/Gud. I 80’erne vokser Jens og hans brødre op i et parcelhus i Risskov. Her regerer familiens overhoved, Uffe – Psykolog og selvbestaltet Gud i slåbrok og underbukser. Forandringer truer familiefreden, da Uffe sætter sig for at skrive sine erindringer. Huset fyldes af Uffes loyale patienter, der både yder Uffe moralsk og øldrikkende selskab. 

6. Your Name - Mitsuha bor i en lille by, men længes efter livet i Tokyo, og Taki, der studerer i byen, drømmer om landet. De to unge har aldrig mødt hinanden, men om natten bytter de krop i deres drømme og lever derefter som den anden for en dag. For at de kan møde hinanden må Taki bevæge sig parallelt med tiden og finde ind til det, der udgør deres fælles bånd.

5. Swinger - Adam er (u)lykkeligt gift med Iris, fjernvarmesælger og notorisk indebrændt. Ikke engang besøgene i den faste swinger-klub kan bløde op på hans midtlivskrise og da den unge Patricia introduceres til swinger-fællesskabet, bryder Adams desperation ud i lys lue. Men er lykken noget vi selv skaber, eller noget vi har krav på?

4. Django  - Historien om den ekstravagante jazzguitarist Django Reinhardt (Reda Kateb), skildrer hans flugt fra et tysk besat Paris i 1943. Django havde sigøjnerblod i årerne og var derfor særligt udsat under nazismen. Han trodsede den konstante livsfare og end ikke Europas fald omkring ham, kunne få ham til at stoppe med at spille sin musik.

3. En fantastisk Kvinde - "En fantastisk kvinde" er den på én og samme tid smertefulde og betagende historie om Marina, der tjener sine penge som servitrice, men drømmer om at blive sangerinde. Hun er forelsket i den tyve år ældre Orlando, men efter de har fejret hendes fødselsdag, bliver Orlando syg og dør efterfølgende på hospitalet. I stedet for rum til at sørge over tabet af sin elsker bliver hun mistænkeliggjort af såvel læger som politi og Orlandos familie, der ser hende som en paria. Marinas identitet er en byrde, hun bærer så stolt, men den er faretruende tæt på at knække hende.

2. The killing of a Sacred deer - Steven er en rig og dygtig hjertekirurg. Han har en dejlig kone og to søde børn. Men da den mystiske dreng Martin dukker op, begynder alt at ændre sig. Og det er ikke til det bedre.

1. The Square - Christian (Claes Bang) er succesfuld kunstnerisk chef på et moderne kunstmuseum. Han er i centrum af den kreative elite og tager sit job meget alvorligt. I dagene før åbningen af den prestigefyldte udstilling ”The square”, bliver Christian udsat for et tricktyveri på åben gade. En oplevelse, han ikke kan slippe og sammen med sin assistent, Michael (Christopher Læssø), indleder han en jagt på tyven. Samtidig kræver journalisten, Anne (Elisabeth Moss), svar på kunstens store spørgsmål og oveni skal Christian stå på mål for den virale kampagne, som museets PR-bureau har skabt, og som bringer museet og dets kunstneriske leder i dyb krise. ”The square” vandt Den gyldne palme i Cannes, har vundet en Robert for Bedst ikke-amerikanske film og den var nomineret til en Oscar for Bedste udenlandske film.

 

Materialer