Krig + Fred
Krig + Fred

Krig og fred i Jægersborg

Jægersborg Bibliotek og Garderhøjfortet inviterer til en række af foredrag og byvandringer, en litteraturcafé og en ny læseklub under temaet Krig + Fred.

Krig og konflikt er generator for nogle de største fortællinger og en kilde til både fabelagtige fagbøger og legendariske romaner. Du kan få inspiration til din vinterlæsning, når temaet skydes i gang torsdag d. 12. januar kl. 18.30 med litteraturcaféen 30 bøger om krig og fred på 60 minutter på Jægersborg Bibliotek. Her præsenterer Petur, Pi og Pernille fra biblioteket i højt tempo 30 litterære perler som Célines Rejse til nattens ende, Imre Kértesz’ De skæbneløse og selvfølgelig Tolstojs Krig og fred. Det er gratis at være med. 

"Herreværelset", en læseklub om krigshistorie 

Er du mere til faglitteratur og har lyst til at nørde igennem med bøger om krigshistorie, så starter en ny læseklub ved navn Herreværelset på Garderhøjfortet. Læseklubben mødes i ’Fortchefens Kvarter’, hvor chesterfieldsofaer og mahognimøbler danner rammen om de gode samtaler. Gruppen vil primært læse faglitteratur om krige gennem tiden og mødes den første onsdag i hver måned fra kl. 16.00-17.30. Første gang d. 1. februar 2017 diskuteres bogen: Poul Grooss: Krigen i Østersøen 1939-1945. Læseklubben er et i samarbejde mellem Garderhøjfortet og Jægersborg Bibliotek, der vil sørge for bøger til alle medlemmer.

Spørgsmål og tilmelding til leder af Garderhøjfortet Kristine Adler-Nissen på kkan@gentofte.dk

Historiske byvandringer i Jægersbog

Det er svært at forestille sig et mere fredeligt hjørne af verden i dag end Jægersborg, men også her har krige sat sine tydelige spor blandt andet i det omfattende Garderhøjfort og Jægersborg Kaserne. I løbet af foråret er der guidede byvandringer og foredrag om 1. og 2. Verdenskrig og i juni sluttes temaet af med en debat, der tager udgangspunkt i de konflikter verden oplever i dag og stiller spørgsmålet: Vil der altid være krig et sted i verden?

Læs om alle arrangementerne, og hvordan du tilmelder dig her.