Bibliotekerne er foreløbigt lukket til og med 17. maj

Bibliotekerne har foreløbigt lukket til og med 17. maj ifm. med nedlukningen af Danmark på grund af coronavirus. Få løbende svar på dine spørgsmål om bl.a. lukkeperiode, ekstraordinære afleveringsfrister, lån af digitale materialer og arrangementer her.

Seneste nyt 

15. maj: 

Hovedbiblioteket åbner for aflevering og udlån den 18. maj. I den første tid er bibliotekstilbuddet dog begrænset. Bydelsbibliotekerne vil fortsat være lukket.

Biblioteket åbner kun langsomt og gradvist og er baseret på myndighedernes anbefalinger. Vi håber, I vil bære over med, at det er en anden måde at være bibliotek på indtil videre.

Læs mere Hovedbiblioteket åbner for aflevering og udlån den 18. maj og Ofte stillede spørgsmål om genåbningen af biblioteket.

7. maj:

Regeringen har netop meddelt, at bibliotekerne er en del af anden fase af genåbningen af Danmark. Det betyder, at det fra den 18. maj vil være tilladt for bibliotekerne at åbne for udlån og aflevering af bøger og andre fysiske materialer. I den kommende tid vil det blive afklaret, hvornår vi lokalt i Gentofte Kommune kan igangsætte åbningen. Du kan løbende finde nye informationer på genbib.dk.

21. april:

Bibliotekernes personale arbejder indtil 10. maj i Gentofte Kommunes vuggestuer, børnehaver og andre institutioner og har derfor indstillet al arbejde.

Har du praktiske spørgsmål, du ikke kan finde svar på her på siden, kan du sende en mail til bibliotek@gentofte.dk, som vil blive læst og besvaret som en del af et nødberedskab.

Du kan stadig bruge det digitale bibliotek til e-bøger, lydbøger, film, magasiner, aviser med mere. Bliv inspireret til, hvordan du kan bruge den digitale del af biblioteket her. 

Pas godt på jer selv derhjemme.

Alle biblioteker er lukket

Det er ikke muligt at lukke sig ind via selvbetjening på de seks biblioteker i lukkeperioden. Alle huse er lukket for al indgang.

Har du noget der skal afleveres, mens vi har lukket?

Når vi åbner igen, har du 30 dage til at aflevere dine materialer uden at få gebyr. Det er ikke muligt at aflevere i brevsprækkerne i lukkeperioden. 

Hvis du har reserveringer til afhentning

Når vi åbner igen, har du 7 dage til at hente dine reserveringer.

Hvis du vil reservere

Du kan ikke reservere på hjemmesiden eller i appen Biblioteket, og du kan heller ikke bestille i Bibliotek.dk.

Hvis du står i kø til et materiale

Husk at forlænge din interessedato, hvis du fortsat ønsker materialet.

Hvis du får bragt materialer ud med Biblioteket Kommer

Da Biblioteket Kommer-lånere er en sårbar gruppe, vil der hverken blive hentet eller bragt bøger i lukkeperioden. Vi henter og bringer igen, når det er muligt.

Alle arrangementer på alle biblioteker er aflyst eller udskudt indtil september

Bibliotekerne arbejder på at finde nye datoer for en række arrangementer. Hold dig opdateret omkring, hvilke arrangementer der aflyses eller udskydes i kalenderen her.

Læseklubber

Alle læseklubmøder er aflyst til og med august. Vi bestiller ikke bøger til læseklubberne i lukkeperioden.

Klubber for børn

Alle klubber for børn er aflyst til og med august.

Brug biblioteket hjemmefra

Du kan stadig låne e-bøger, netlydbøger og streame film. 

Læs mere om, hvordan du bruger biblioteket hjemmefra her

Fik du ikke svar på dit spørgsmål her på siden?

Så kan du sende en mail til bibliotek@gentofte.dk, som vil blive læst og besvaret som en del af et nødberedskab.