Hovedbiblioteket åbner for aflevering og udlån den 18. maj

I den første tid er bibliotekstilbuddet dog begrænset. Bydelsbibliotekerne vil fortsat være lukket.

Biblioteket åbner kun langsomt og gradvist og er baseret på myndighedernes anbefalinger. Vi håber, I vil bære over med, at det er en anden måde at være bibliotek på indtil videre.

Kun lån og aflevering på Hovedbiblioteket - bydelsbibliotekerne er fortsat lukkede

Statsminister Mette Frederiksen meddelte den 7. maj, at bibliotekerne kan åbne for udlån og aflevering fra den 18. maj. Vi åbner først op for Hovedbiblioteket med et begrænset bibliotekstilbud.

Bydelsbibliotekerne i Ordrup, Jægersborg, Vangede, Dyssegård og Gentoftegade er fortsat lukkede.

Fra mandag ​må man gå rundt i Hovedbibliotekets stueetage for at finde de materialer, man skal bruge. Ved lån og aflevering af bøger, skal man benytte sig af selvbetjeningsmaskinerne. Skal du hente reserverede materialer, kan du finde dem på reservationshylderne.

Alle reservationer skal afhentes på Hovedbiblioteket 

ALLE reservationer skal afhentes på Hovedbiblioteket - også hvis du har fået besked om, at du kan afhente reservationen på dit lokale bydelsbibliotek. Det skyldes, at bydelsbibliotekerne fortsat er lukkede - og derfor kører vi alle reservationer til Hovedbiblioteket. Hvis du plejer at hente dine reservationer på Dyssegård Bibliotek, skal du kigge efter "Dyssegård Bibliotek"-reolen. 

Har du ikke brug for din reservering mere? Så læs her, hvordan du sletter dine reserveringer på hjemmeside og på appen.

Du kan igen reservere materialer fra den 18. maj

Fra mandag den 18. maj kan du igen reservere bøger, film, spil og musik her på hjemmesiden og via appen 'Biblioteket'.

Har du gammel reservering, du ikke længere skal bruge, hjælper du den næste i rækken ved at slette den. Læs hvordan du sletter dine reseveringer på hjemmesiden og appen.

Intet ophold

Man må ikke "opholde" sig på biblioteket, og derfor er bibliotekets tilbud begrænset til lån og afhentning af materialer. Du kan desværre endnu ikke printe, bruge bibliotekets pc'er, læse aviser, sidde i studierummene, lege med dine børn i børnebiblioteket eller deltage i arrangementer.

Begrænsede åbningstider på Hovedbiblioteket

Hovedbiblioteket holder åbent på hverdage klokken 9-18 og lørdage klokken 10-16. Bydelsbibliotekerne er fortsat lukkede.

Hjælp os med at få plads på hylderne

På grund af bibliotekets lange lukkeperiode har bøger, som skal afleveres, hobet sig op i hjemmene.

For at kunne håndtere det store behov for at aflevere og sikre afstand, vil det være en hjælp, hvis ikke alle kommer mandag. Du har 30 dage startende fra mandag 18. maj til at aflevere dine materialer uden at få gebyr.

De mange bøger, som vil komme hjem på samme tid, kommer til at udfordre bibliotekets hyldeplads. Så hold dig endelig ikke tilbage med at låne en god stak gode bøger med hjem. I løbet af den næste uge vil det også vælte ind med nye materialer, så vi forventer et stort og godt udvalg.

Ofte stillede spørgsmål om genåbningen af Gentofte Bibliotekerne

Læs Ofte stillede spørgsmål om genåbningen af biblioteket, hvis du f.eks. har spørgsmål til gebyrer, gamle reserveringer eller hvordan du skal tjekke materialer ind og ud af biblioteket. 

Vi glæder os til at se jer alle sammen!