Ofte stillede spørgsmål om genåbningen af biblioteket

Har du spørgsmål til Gentofte Bibliotekernes gradvise genåbning? Måske finder du svaret her.

Hvilke biblioteker har åbent og hvad er åbningstiden?

Svar: Indtil onsdag den 27. maj er kun Gentofte Hovedbibliotek åbent for lån og aflevering af materialer på hverdage kl. 9-18 og lørdag kl. 10-16.

Fra onsdag den 27. maj:

Gentofte Hovedbibliotek har igen normale åbningstider, det vil sige mandag-fredag kl. 8-20 og lørdag kl. 10-16. Søndag lukket. 

Jægersborg, Vangede, Ordrup og Gentoftegade: Har åbent mandag – torsdag kl. 11-17, fredag kl. 11-15 og lørdag kl. 10-14. Søndag lukket. Udenfor disse åbningstider er der ikke adgang til bibliotekerne med selvbetjening.

Dyssegård Bibliotek er lukket. Lokalerne bruges af Dyssegårdsskolen og det er p.t. uafklaret, hvornår biblioteket åbner. Reserveringer til Dyssegård Bibliotek kan afhentes på Gentofte Hovedbibliotek.

 

Hvorfor er bydelsbibliotekerne ikke åbne endnu?

Svar: Det skyldes at Gentofte Bibliotekerne stadig ikke er fuldt bemandede, da vi har medarbejdere, der er udsendt i kommunens daginstitutioner. Det bliver vi fra næste uge og kan derfor åbne alle biblioteker fra og med onsdag 27. maj. 

 

Holder I åbent i Kristihimmelfartsdagene?

Svar: Torsdag er lukkedag, men fredag og lørdag holder Hovedbiblioteket åbent. Her er åbningstiderne fredag kl. 9-18 og lørdag kl. 10-16.

Kan jeg få den samme hjælp som jeg plejer?

Du kan få hjælp til udlån og aflevering, men du kan kun få kortvarig hjælp fra en bibliotekar og kun til enkle spørgsmål. 

 

Hvor står min reservering henne?

Svar: Til og med tirsdag den 26. maj står alle reserveringer på Gentofte Hovedbibliotek. Dette gælder også reserveringer fra de fem bydelsbiblioteker. Fra onsdag den 27. maj står reserveringer fra Ordrup, Gentoftegade, Vangede og Jægersborg igen på det bibliotek, de er bestilt til. Reserveringer fra Dyssegård Bibliotek skal fortsat hentes på Gentofte Hovedbibliotek.

 

Jeg har en reservering stående fra før nedlukningen, som jeg ikke nåede at afhente – står den der stadig?

Svar: Ja, det gør den. Har du reserveringer stående fra før nedlukningen, kan du hente dem på Gentofte Hovedbibliotek til og med mandag den 25. maj. Dette gælder gamle reserveringer fra alle seks biblioteker. 

 

Jeg har en reservering, jeg ikke længere skal bruge - hvad gør jeg?

Svar: Har du reserveringer stående fra før nedlukningen, som du ikke skal bruge alligevel, vil vi bede dig slette dem, så vi ikke finder bøgerne frem forgæves. Klik HER og læs, hvordan du sletter reserveringer på hjemmesiden og app'en 'Biblioteket'

 

Kan jeg reservere materialer nu?

Svar: Du kan reservere på sædvanlig vis gennem bibliotekets hjemmeside og via appen 'Biblioteket'. Også bibliotek.dk er åbent for reserveringer. 

 

Jeg skulle have afleveret bøger lige efter, I lukkede. Skal jeg nu betale gebyr?

Svar: Materialer, der har haft afleveringsdato i lukkeperioden, er fritaget for gebyr for sen aflevering - det gælder perioden fra 12. marts til 21. juni begge dage inklusive. 

 

Hvordan tjekker jeg mine bøger ind og ud, og må man gå rundt på biblioteket?

Svar: Ved lån og aflevering af bøger, skal man benytte sig af selvbetjeningsmaskinerne. Skal du hente reserverede materialer, kan du finde dem på reservationshylderne

Man må gerne gå rundt i bibliotekerne for at finde de bøger, man skal bruge, men man må ikke tage ophold for f.eks. at sidde i sofaer og i caféen, lege i børnebibliotekerne, bruge printere, PC’ere og grupperum og læsesal. 

 

Hvilke services åbnede ikke den 18. maj?

Svar: Folketinget gav den 8. maj tilladelse til udlån og aflevering på bibliotekerne. Det vil sige, at man må være på biblioteket for at låne materialer og ikke for at sidde i f.eks. sofaer og i caféen, og kulturarrangementer, brug af printer, PC’ere, café, vejledning og lån af grupperum og læsesal betragtes som ophold på biblioteket, hvorfor det ikke være tilladt endnu.

 

Hvad med det digitale bibliotek? Fortsætter det i lige så højt gear?

Svar: Vi har stadig et forhøjet hævet loft på digitale udlånstjenester, så der er rig mulighed for at få fat i gode e-bøger og lydbøger på eReolen og film på Filmstriben.

 

Hvilke forholdsregler tager I i forhold til smittefaren?

Svar: For at minimere smittefaren har sikkerheden på biblioteket førsteprioritet. Bibliotekerne lukker kun langsomt og gradvist op. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit. Har man symptomer på sygdom, skal man blive hjemme.

 

Hvorfor skal bøgerne ikke i karantæne?

Svar: Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer på området, og de har vurderet, at der ikke er smitterisiko forbundet med håndtering af bøger.

 

Jeg er utryg ved at komme på biblioteket, men vil gerne aflevere min bøger - hvad gør jeg?

Svar: Hvis du ikke ønsker at komme ind i selve biblioteket, kan du aflevere dine bøger i bogindkastet ved vareindleveringen på Gentofte Hovedbibliotek. Fra og med onsdag den 27. maj kan du også aflevere i bogindkastene i Ordrup, Gentoftegade, Vangede og Jægersborg.

 

Hvorfor er der kun begrænset betjening på biblioteket?

Svar: Biblioteket tilbyder kun en kortvarig betjening, når du møder op på grund af de gældende retningslinjer for ophold på biblioteket. Hvis du har spørgsmål til litteratursøgning osv., kan du skrive til bibliotek@gentofte.dk eller prøve at ringe til Gentofte Hovedbibliotek på telefon 39985800 mellem kl. 10-16 på hverdage.

 

Hvad med caféerne?

Svar: Cafe 'Smager af mere' på Gentofte Hovedbibliotek er pt. lukket. 'Café Caféen' på Vangede Bibliotek er åben mandag-fredag kl. 12-19 og lørdag kl. 12-16.

 

Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før corona-pandemien?

Svar: Det ved vi ikke. Det afhænger af Folketinget. Følg med her på hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold øje med på vores Facebookside. 

 

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Svar: Skriv til os på bibliotek@gentofte.dk