Ofte stillede spørgsmål om genåbningen af biblioteket

Har du spørgsmål til Gentofte Bibliotekernes gradvise genåbning? Måske finder du svaret her.

Fra og med onsdag 27. maj er Hovedbiblioteket og bibliotekerne i Vangede, Gentoftegade, Jægersborg og Ordrup åbne - Dyssegård Bibliotek åbner fra og med tirsdag 2. juni. Læs mere om åbningen af de forskellige biblioteker her, men bliv på siden her, hvis du skal have svar på generelle spørgsmål.

Hvilke biblioteker har åbent og hvad er åbningstiden?

Svar: Fra onsdag den 27. har Gentofte Hovedbibliotek igen normale åbningstider, det vil sige mandag-fredag kl. 8-20 og lørdag kl. 10-16. Søndag og helligdage lukket. 

Jægersborg, Vangede, Ordrup og Gentoftegade: Har åbent mandag – torsdag kl. 11-17, fredag kl. 11-15 og lørdag kl. 10-14. Søndag og helligdage lukket. Uden for disse åbningstider er der ikke adgang til bibliotekerne med selvbetjening.

Dyssegård Bibliotek åbner fra og med tirsdag 2. juni. Lokalerne bruges af Dyssegårdsskolen og derfor åbner biblioteket med begrænsede åbningstider: mandag-torsdag kl. 14-17, lørdag kl. 10-14 og fredag, søndag og helligdage lukket. 

Må man opholde sig på biblioteket?

Svar: Ja, det må man gerne. Du må gerne gå rundt og finde bøger på hylderne, læse avis, studere, bruge læsesal, slå dig ned på sofaer og stole. Det er stadig ikke muligt at benytte bibliotekernes PC’ere og printere. Børnebibliotekerne er åbne, men legetøjet pakket væk.

Dyssegård Bibliotek: Biblioteket bruges af Dyssegårdsskolen til undervisning. Derfor er det ikke muligt at tage ophold på biblioteket eller benytte PC’er og printer. Personalet står klar til at finde bøger på hylderne til dig.

Kan jeg printe, kopiere og bruge bibliotekets PC’ere?

Svar: Fra på mandag 15. juni kan du igen printe, kopiere og bruge PC’ere på fem af seks biblioteker i Gentofte. Vi stiller igen computere frem på bibliotekerne i Vangede, Gentoftegade, Jægersborg, Ordrup og på Hovedbiblioteket, så du kan printe og kopiere som normalt. Dyssegårdsskolen benytter stadig lokalerne hos Dyssegård Bibliotek, og derfor kan vi endnu ikke åbne op for brug af PC'ere her.

Når du benytter PC'erne, opfordrer vi dig til at holde det kort, så andre kan komme til. Og vi stiller naturligvis handsker og håndsprit til rådighed, så du kan afspritte før og efter brug.

Jeg skulle have afleveret bøger lige efter, I lukkede. Skal jeg nu betale gebyr?

Svar: Materialer, der har haft afleveringsdato i lukkeperioden, er fritaget for gebyr for sen aflevering - det gælder perioden fra 12. marts til 21. juni begge dage inklusive. Bibliotekerne har lukket søndag 21. juni, hvorfor det vil være mest hensigtsmæssigt at aflevere senest lørdag 20. juni.

Hvor står min reservering henne?

Svar: Fra onsdag 27. maj skal du igen afhente dine reserveringer i Ordrup, Gentoftegade, Vangede og Jægersborg.

Reserveringer til Dyssegård står indtil og med lørdag d. 30. maj på Gentofte Hovedbibliotek. Fra tirsdag d. 2. juni skal du igen hente dine reserveringer på Dyssegård Bibliotek.   

Jeg har en reservering, jeg ikke længere skal bruge - hvad gør jeg?

Svar: Har du reserveringer stående fra før nedlukningen, som du ikke skal bruge alligevel, vil vi bede dig slette dem, så vi ikke finder bøgerne frem forgæves. Klik HER og læs, hvordan du sletter reserveringer på hjemmesiden og app'en 'Biblioteket'

Kan jeg reservere materialer nu?

Svar: Du kan reservere på sædvanlig vis gennem bibliotekets hjemmeside og via appen 'Biblioteket'. Også bibliotek.dk er åbent for reserveringer. På grund af den gradvise åbning af landets biblioteker kan det tage lidt længere tid for materialerne at komme frem, end du er vant til.

Hvordan tjekker jeg mine bøger ind og ud?

Svar: Ved lån og aflevering af bøger, skal man benytte sig af selvbetjeningsmaskinerne. Skal du hente reserverede materialer, kan du finde dem på reservationshylderne

Hvorfor kan man stadig ikke lukke sig ind på bydelsbibliotekerne via selvbetjening?

Svar: Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer på området.  

Hvad med arrangementer og aktiviteter?

Svar: Gentofte Bibliotekerne har valgt at sætte alle arrangementer og aktiviteter på pause til 1. september.

Hvad med det digitale bibliotek? Fortsætter det i lige så højt gear?

Svar: Vi har stadig et forhøjet hævet loft på digitale udlånstjenester, så der er rig mulighed for at få fat i gode e-bøger og lydbøger på eReolen og film på Filmstriben.

Hvilke forholdsregler tager I i forhold til smittefaren?

Svar: For at minimere smittefaren har sikkerheden på biblioteket førsteprioritet. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og afspritning. Har man symptomer på sygdom, skal man blive hjemme.

Hvorfor skal bøgerne ikke i karantæne?

Svar: Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer på området, og de har vurderet, at der ikke er smitterisiko forbundet med håndtering af bøger.

Hvad med caféerne?

Svar: Cafe 'Smager af mere' på Gentofte Hovedbibliotek er pt. lukket. 'Café Caféen' på Vangede Bibliotek er åben mandag-fredag kl. 12-19 og lørdag kl. 12-16.

Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før corona-pandemien?

Svar: Det ved vi ikke. Det afhænger af Folketinget. Følg med her på hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold øje med på vores Facebookside. 

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Svar: Skriv til os på bibliotek@gentofte.dk 

Læs mere her

Nu åbner alle Gentoftes biblioteker udgivet 26. maj 2020

Tags