Børnearrangementer på Gentofte Bibliotekerne

Børnearrangementer på Gentofte Bibliotekerne - efterår 2022

Så ligger der et nyt frisk efterårs-program klar for børnebibliotekerne i Gentofte.

Køn, dyr, videnskab, fodbold og fantasy er nogle af temaerne i efteråret, og børnebibliotekerne har også arrangementer, der hører under historiefestivalen Golden Days, der i år har temaet: Queens.

Du kan f.eks. komme til Dragbingo for børnefamilier og opleve Chantal og Athena fra drag-gruppen Veninderne, som er værter ved et forrygende bingo på Gentofte Hovedbibliotek.

Der er også tegneworkshop, hvor børnene får mulighed for at tegne videre på eventyret Farpunzel sammen med illustrator Stine Illum – det hele foregår på børnebibliotekets vinduer med tuscher og vilde ideer fra deltagerne.

Vi hylder også historiens seje kvinder ved arrangemtet, Skab din egen Queen. Her kan børnene kreere et billede i mosgummi, som giver en flot 3D-effekt af dit idol, hvad enten det er Pippi Langstrømpe, Greta Thunberg o.lign. Værkstedleder er kunst- og kulturformidler Christina Hal Jonassen, og workshoppen finder sted på Dyssegård Bibliotek.  

Så designer vi påklædningsdukker sammen med grafisk designer Christina Bruun Olsson, der mixer maskuline og feminine looks af på dukkerne og prøver at vende kønsudtrykkene lidt på hovedet. Workshoppen afholdes på Jægersborg Bibliotek.

Forside Oplev børn 2022

Efterårssæsonen for børn starter den 11. august.

Få overblikket og tilmeld dig til efterårets arrangementer

Dyrene i centrum på Vangede Bibliotek  

Arkitekt Julie Dufour kigger forbi og hjælper børnene med at designe deres eget Zoo-anlæg til deres yndlingsdyr.

Der er også flagermustur for hele familien i Nymosen under kyndig vejledning af Gentoftes Grønne Guide Karen Stevnbak Andersen, og så kommer dyrepassere fra ZOO forbi med taranteller, slanger og andre krybdyr.

Sæsonen afsluttes af med workshoppen: Juledyr på muleposer, hvor børn i alderen 5-12 år har mulighed for at lave en helt særlig personlig julegave.

Tjek hele børneprogrammet på Vangede Bibliotek

Fantasy i Ordrup

I samarbejde med Det Kongelige Teater og Bellevue Teatret udstiller vi på biblioteket i Ordrup kostumer og rekvisitter fra Hobbitten og Skammerens datter. Udstillingen sætter præg på mange af efterårets arrangementer for børn.

Børnene kan f.eks. komme på workshop, hvor de kan lære at lave en tryllestav med hjælp fra andre børn.

Tjek hele børneprogrammet på Ordrup Bibliotek

Dyssegård Bibliotek har fokus på videnskab, fodbold og bedsteforældre 

Planteplanche

På Dyssegård Bibliotek sætter vi fokus på videnskaben i oktober måned. Det er nemlig Videnskabsår22. Det fejrer vi med en plakatudstilling af vilde videnskabelige opfindelser og lærerige workshops for børn.

Børnene kan f.eks. blive botaniker for en dag, når kulturformidler Sophie hjælper med at undersøge og kategorisere forskellige blomster og planter, når du går i botanikeren Carl von Linnés fodspor. Efterfølgende bliver jeres fund udstillet på biblioteket

I november måned bliver der skruet op for fodbold, når vi får besøg af Fodboldtricks.dk og Panna House. Der vil være konkurrencer, fodboldtricks, jonglering, freestyle, små turneringer og meget mere. 

Som noget nyt arrangerer vi hyggelige aktiviteter for børn og deres bedsteforældre den sidste fredag i måneden. Vi skal høre om gamle dage, lave flotte stamtræer, digte skøre rim og remser og være kreative. 

Dyssegård bibliotek har hele 44 børnearrangementer her i efteråret, og du kan se hele programmet her

Klubber for børn og Forældre-café

På Gentofte Hovedbibliotek fortsætter vi med mandagsklubber for børn og unge i alderen 9-17 år, og som noget nyt har vi oprettet en klub for de 7-9 årige.

Den er for dig der lige har knækket læsekoden og gerne vil have inspiration til gode bøger og samtidig lave noget kreativt. Klubben har vi kaldt BOK-Bogkrea. Vi taler om dagens bog og dens temaer. Bagefter åbner vi Kreaskabet og finder materialer frem.

Læs om alle vores børneklubber her

En anden ny aktivitet for de yngste 4-6 år og deres voksne er Sjov med ord: Køkkensjov. Tre torsdage går vi i køkkenet og har sproglege om dagens tema, dækker bord og spiser sammen. 

Vi inviterer også til forældre-café om forældreskabet, børn og trivsel. Hver gang med et kort oplæg, tid til spørgsmål, gode råd fra pædagoger og mulighed for at tage dit barn med og købe mad i Café Henning.