isblok

Børnearrangementer på Gentofte Bibliotekerne – foråret 2023

Så ligger der et nyt frisk forårs-program klar for børnebibliotekerne i Gentofte.

Vi indleder året på alle bibliotekerne med Danmarks Indsamlingen, som i år har fokus at skabe håb og muligheder for Syriens børn.

Hver gang du har gået en kilometer, giver Novo Nordisk Fonden 20. kr. til indsamlingen. Hold øje her på siden, hvor der bliver arrangeret fælles gåture.                                         

Sne og frost på Gentofte Hovedbibliotek

Hele vinteren er der tema om sne og frost på Hovedbiblioteket! Vi starter med udstillingen Isens Hjerte, der er baseret på en fantasy serie af Ida-Marie Rendtorff og handler om klimaforandringer skabt af onde kræfter.

Isens Hjerte er i børnebiblioteket bygget af genbrugsmaterialer med form som et lille fyrtårn, der symboliserer, at vi skal huske at passe på vores planet. 

Du kan få overblik over hele sne og frost-temaet på linket herunder, hvor der blandt andet er teater, workshops og film.

Se hele børneprogrammet på Gentofte Hovedbibliotek her

Danskere i verden på Dyssegård Bibliotek

papirklip

Gennem årene er tusindvis af danskere draget ud i den store vide verden. Nogle af disse danskere har formået at sætte et aftryk i verden.

På Dyssegård Bibliotek går vi i fodsporene på nogle af disse store danskere, og vi vil igennem workshops, værksteder og filmvisninger dykke ned i netop dét, de var så gode til.

Vi følger blandt andet i fodsporene på H.C. Andersen, hvis elskede eventyr er oversat til mere end 160 sprog. Vi kigger også mod Ole Henriksen, hvis skønhedsprodukter bliver solgt i hele verden.

Og så skal vi helt ud i det ydre rum med den danske astronaut Andreas Mogensen, når vi skal lave rumraketter i pap med masser af pynt.

Se hele børneprogrammet på Dyssegård Bibliotek her

Teaterdyssen

Dyssegårdskirken og Dyssegård Bibliotek viser noget af det bedste børneteater for hele familien. I år har Teaterdyssen fire forestillinger for børn i alderen 2-11 år

Læs om de enkelte forstillinger og tilmeld dig her

Film og fastelavn på Gentoftegade Bibliotek

Ane Bjørn

På Gentoftegade Bibliotek markerer vi fastelavn med besøg af forfatter og illustrator Ane Bjørn, der vil hjælpe med inspiration til årets fastelavnsudklædning. Hun vil desuden læse højt af sin fantastisk fine billedbog Påfugl.

Efterfølgende vil Ane Bjørn udsmykke et af bibliotekets store facadevinduer, så der er mulighed for at blive hængende og se kunstneren i aktion. 

Gentoftegade Biblioteket samarbejder også med Gentofte Kino om at vise gode danske børnefilm baseret på litterære oplæg.

Se hele børneprogrammet på Gentoftegade Bibliotek her

Bål og bøger på Jægersborg Bibliotek

Skumfiduser ristes over bål

Hver tirsdag formiddag kan du komme til legestue på Jægersborg Bibliotek. Børnebibliotekaren gør det hyggeligt, laver sanglege og læser højt. Der bliver også tid til bare at sludre og lege og drikke en kop te. 

Bål og bøger er et nyt koncept, hvor børnebibliotekaren tænder op i bålfadet og læser højt af nogle af de bedste historier for børn, mens vi luner os ved flammerne. Tag varmt tøj på og få højtlæsning, frisk luft og hygge på samme tid. 

Se hele børneprogrammet på Jægersborg Bibliotek her

Far på barsel på Ordrup Bibliotek

Far leger med baby

I foråret kan fædre på barsel møde andre fædre med børn i alderen 0-1 år. Til møderne kommer en sundhedsplejerske, og vi stiller legetøj, måtter og tæpper til rådighed for de små og sørger for kaffe til de voksne.

I efteråret gjorde vi de små haver omkring biblioteket klar til vinteren. Nu kommer Karen Stevnbak Andersen Grøn Guide Gentofte forbi, og sammen skal vi se, hvordan de har overlevet vinteren. Der skal plantes og sås nye blomster og grønt. Vi får gang i sanserne, når Karen inviterer os til at dufte, smage, se, lytte og mærke.

Se hele børneprogrammet på Ordrup Bibliotek her

Hekse på Vangede Bibliotek

Tørrede urter

I foråret er der hekse-tema på Vangede Bibliotek, og der er både workshop om amuleter, ture i Nymosen og midsommerbål.

Kom og hør om hekse i Danmark og Norden, og vær med til at finde på nye traditioner. Vi tegner vores værste mareridt på papir og brænder dem på bålet, så de bliver fortid og ikke længere plager os.

Vi laver urtebundter og små breve, der kan smides på bålet med gode ønsker for fremtiden. Til sidst slutter vi af med at riste skumfiduser og nyder nuet. 

Se hele børneprogrammet på Vangede Bibliotek her

Nye klubber for børn

Harry Potter selskabet

Vi har i flere år haft bogklubber og Klub Science for børn, og i år udvider vi sortimentet med to nye klubber.

På Dyssegård Bibliotek kan du blive medlem af Harry Potter Selskabet (9-12- årige). Klubben for dig der ikke kan få nok af det magiske univers, men det er ikke afgørende, hvor meget du har læst i forvejen, for vi læser bogen sammen.

Læs mere om Harry Potter Selskabet her

På Gentofte Hovedbibliotek kommer der en ny klub for dig, der er vild med fantasy og historiefortælling og kan lide at spille bordrollespillet Dungeons & Dragons. Her har du mulighed for at spille som dværge, troldmænd og elvere, mens Game Masteren finder på udfordringer og monstre, som skal bekæmpes.

Læs mere om Klub Dungeons & Dragons her

Det er stadig muligt at komme med i en af vores andre klubber, hvor vi arbejder med litteratur, krea eller science.

Se alle bibliotekets klubber for børn her

Forside Oplev børn 2023

Forårssæsonen for børn starter den 2. januar.

Få overblikket og tilmeld dig til forårets arrangementer