Børnenes u-landskalender Hr. Skæg og Motor Mille

Børnenes U-landskalender: Ud i vintervejret

Følg med, når biblioteket jagter "regnbuens guld" sammen med Hr. Skæg og Motor Mille. Jagten fører os til Tunesien, som er fokusområde for overskuddet fra Børnenes U-landskalender.

Vejret i Tunesien er anderledes end i Danmark.  I Tunesien har det nogle steder ikke regnet i 5 år. Om sommeren kan det blive 40 grader varmt. Om vinteren er temperaturen omkring 20 grader om dagen og 10 grader om natten.

Det lyder måske ikke koldt, men de har ikke varme i husene. Det sner kun meget sjældent i Tunesien og kun i kort tid.  Børn i Tunesien kan derfor ikke bygge snemænd, køre på slæde eller skøjte, som børn kan i Danmark (en gang imellem). 

Hvad laver man så om vinteren?

Tunesien er et meget stort land med mange forskelle: nogle børn bor i byerne, andre på landet, ved havet eller ude midt i ørkenen. Nogle steder må piger og drenge lege sammen, men andre steder må de ikke.

På grund af det varme vejr er der ikke så stor forskel på, hvad man laver udenfor om sommeren og om vinteren. Mange steder har familierne ikke så mange penge, og derfor laver børn selv deres legetøj af ting, de kan finde.

Mange børn skal også hjælpe deres forældre og bedsteforældre for at få dagligdagen til at fungere. Men heldigvis laver børn i Tunesien også ting, som børn i Danmark: de spiller fodbold, bader, klatrer i træer og går i fritidsklub eller tager ud og fisker.

De leger også gemmeleg eller med glaskugler og kort. De kender også en leg, hvor man skal være hurtig og kaste og gribe en masse småsten med én hånd. 

Vil du lære mere om Tunesien?

Er du interesseret i at vide endnu mere om Tunesien og forskellene imellem Danmark og Tunesien, så besøg dit bibliotek, hvor du kan opleve en spændende udstilling og løse sjove opgaver.

Læs mere om Tunesien og Børnenens U-landskalender

Herunder kan du få inspiration til bøger om årstiderne, sne, sand og meget mere.

Materialer