Fra filmen "Fannys rejse"
Fra filmen "Fannys rejse"

Film om børn på flugt fra krig

02.05.22
Millioner af børn og unge over hele verden må flygte fra deres hjem på grund af krige. Filmstriben tilbyder en række film om børn på flugt fra krig, som du kan se gratis med dit bibliotekslogin.

Der findes mange film om krig, måske flest om 2. verdenskrig, set fra et barns syn på og oplevelser af krig. Vi har samlet en stribe film, som kan ses af større børn og unge og bruges til at tale med børn om deres oplevelser – hvad enten det er børn, der oplever at flygte fra deres land, eller børn, som oplever, at der er krig i andre lande.

3 film om 2. verdenskrig

I "Fannys rejse" følger vi den 12-årige Fanny og en gruppe jødiske børn på flugt fra nazisterne i det besatte Frankrig. Fanny påtager sig lederrollen og gør, hvad hun kan, for at få alle i sikkerhed. Filmen er inspireret af romanen af Fanny Ben-Ami.

Se "Fannys rejse" på Filmstriben

En jødisk dreng er på flugt med sin mor i det sønderbombede Berlin i Ikke alle var mordere. Det er en grum historie, som dog fortælles med humor og indføling i drengens liv. Filmen er baseret på romanen af Michael Degen.

Se "Ikke alle var mordere" på Filmstriben

I Da Hitler stjal den lyserøde kanin bor 9-årige Anna i Tyskland i 1933, da hun sammen med sin familie tvinges i landflygtighed væk fra sit velkendte liv med skole og venner. Hun lever nu som flygtning i et land, hun ikke kender. Filmen er baseret på en selvbiografisk roman af Judith Kerr.

Se "Da Hitler stjal den lyserøde kanin" på Filmstriben

Du kan finde rigtig mange andre film i samme genre på Filmstriben.

Få oversigten over alle film om børn på flugt lige her