Danmarks Indsamlingen

Gå en tur og hjælp børn i Syrien

Gå en tur, og hjælp udsatte børn i Syrien. Sådan lyder budskabet fra den 9. januar, når DR og en række samarbejdspartnere engagerer landets børn i den gode sags tjeneste.

"Børnenes Danmarks Indsamling – vi går sammen" starter den 9. januar og kører indtil det store Danmarks Indsamling-show den 4. februar.

Hver gået kilometer udløser en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Røde Kors-projekt i Syrien, som hjælper udsatte børn og unge til at få en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden. I 2022 gav fonden svimlende 6,5 millioner kroner.

Børnenes Danmarks Indsamling giver på den måde alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling. Det skal nemlig ikke kun være de voksne, der får glæden af at samle ind til et godt formål. 

Læs mere om børnenes Danmarks Indsamling her

Aktiviteter på bibliotekerne

I løbet af perioden vil der være forskellige gå-aktiviteter på Gentofte Bibliotekerne – fx den torsdag den 26. januar kl. 16.00 på Dyssegård Bibliotek, hvor vi mødes kl. 16 og går en tur. 

På Hovedbiblioteket har vi lavet en rute på præcis 1 kilometer i Øregårdsparken, som I kan lade jer inspirere af. Så tag et kort og kom tilbage til Børnebiblioteket, når I har gået ruten. Her får I udleveret et diplom og vi kan hjælpe med at registrere jer. Ønsker I at registrere det selv, kan det gøres her

Natureventyr ved hånden

En anden mulighed for at få gået nogle kilometer kunne være at benytte app'en Natureventyr. Eventyrerne er målrettet børn i alderen 4-9 år og gør det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse på tre forskellige ruter i Gentoftes skønne natur.

Der er lavet Natureventyr ved Garderhøjfortet, Gentofte Sø og Øregårdsparken. Turene er på en længde af 2 km og varer ca. 60 minutter.

Registrer dine kilometer

Husk at registrere de kilometer, I går, så de tæller med. På dr.dk/vigårsammen kan I selv registrere kilometerne.

Her kan I også downloade et "Godt gået!"-diplom og udfylde det med navn og antal kilometer. Diplomet kan hænges op i klassen, på stuen, i klubben eller derhjemme, så I kan vise, at I går med for Syriens børn.

Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret til at bevæge sig for Syriens børn. De kan enten bevæge sig på anden vis eller lade en anden person gå på deres vegne. Børnenes Danmarks Indsamling er for alle. Og hver kilometer tæller.

Danmarks Indsamling 2023

"Vi går sammen" er en kampagne i forbindelse med Danmarks Indsamling 2023, hvor børn hjælper børn. Ramasjang, Ultra, DR Lær, FDF, Dansk Skole Idræt og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2023 sammen med de yngste danskere – en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn. 

Danmarks Indsamling 2023 er et samarbejde mellem DR og 12 humanitære organisationer.

Læs mere om årets tema for Danmarks Indsamling 2023 her