Malet til Dronningen

Gentoftes 3. klasseselevers har i 80-års fødselsdagsgave til Hendes Majestæt Dronningen skabt 555 malerier. Se dem udstillet digitalt på Gentofte Hovedbibliotek fra 21. august til 30. september.

I anledning af Hendes Majestæt Dronningens 80-års fødselsdag 16. april 2020 gik landets kommuner sammen om en fælles gave: et maleri fra hver kommune, udvalgt blandt billeder malet af elever i 3. klasse.

Opgaven var at male et billede i A3 med frie fortolkninger af to motiver: Hendes Majestæt Dronningen og et vartegn fra kommunen efter eget valg.

På Gentofte Hovedbibliotek kan du fra fredag 21. august se de 555 malerier, Gentoftes 3. klasser lavede – Majestæten er der naturligvis, og det er livreddertårnet på Bellevue Strand, Bernstorffs Slot, vandtårnet i Jægersborg, Knud Rasmussen-statuen, tuborgflasken, alfabetskulpturen på Dan Turèlls plads og Engelhardts plakatsøjler også. 

Konkurrencens to dommere, Nanna Starck, billedkunstlærer på kulturskolerne, og Johannes Lundgaard, formand for kommunens fælles elevråd, skulle vælge en vinder – og det var svært.

Vinderen blev Silja fra 3.b. På Tranegårdskolen. Silja vandt med sit smukke maleri af Hendes Majestæt Dronningen i Rosenhaven i Hellerup Havn.

Video: Silja fra 3.b bliver udnævnt som vinder