Når det skal være let at læse

17.06.21
Dit børnebibliotek anbefaler 6 gode bøger om sommer til læsetræningen. Alle bøgerne findes både på biblioteket og på eReolen Go.

Til læsestarten

I "Gy i en kø" må Gy må få en is. Men først skal hun og far vente i en lang kø. Bogen indeholder lydrette ord på 1-2 bogstaver.
Find flere bøger i serien "Læs lydret. Trin 0" her

I "Et ur i en sø" finder Le og Jo et ur på bunden af en sø. Bogen indeholder lydrette ord på 1-2 bogstaver. Lettal 8, lix 4.
Find flere bøger i serien "Max to bogstaver lydret" her

Til begynderlæseren
For barnet, der lige har knækket læsekoden

I "Noa og Nora på stranden" leger Noa og Nora sammen, mens mor bliver mere og mere rød i solen. Illustrationerne er en slags collager af fotos og stregtegninger og giver et sjovt og anderledes visuelt udtryk.
Find flere bøger om Noa og Nora her

I "Mona sover i telt" glæder Mona sig til at sove i telt alene ude i haven. Mor hjælper hende med at indrette teltet, men om natten hører hun en lyd udenfor teltet. Til sidst i bogen er der en faktaside om det søde, lille natdyr.
Find flere bøger i serien "Læseklub. Grøn" her

Til den øvede begynderlæser

I "Hemmeligheden" er tre søskende på ferie i deres forfædres gamle møllehus i en dal i Portugal. Det er mørkt når de ankommer og børnene synes det er lidt uhyggeligt: Ingen gadelygter, ugler der tuder og en hund der glammer. Det er det med hunden der er mærkeligt - det er nemlig kun børnene der kan høre den. Mystikken breder sig da de fra møllen får øje på noget i krattet der ligner en kiste. En spændende og sjov historie med et meget mildt gys. 
Find flere bøger i serien "Carlsen stribede" her

"Dyreunger i skoven" er en flot fagbog om 14 forskellige danske dyreunger, som man kan finde i de danske skove. Nogle af dyreungerne er meget sjældne at se fx ulveunger, mens hare-, hjorte- og museunger er mere almindelige. Dyreungerne skal lære en masse - ikke mindst at gemme sig, så deres fjender ikke finder dem. 
Find flere bøger i serien "Fakta midi" her

 

Materialer