Pingprisen: Nominerede til årets bedste børne/ungdomsserie

Pingprisen er Danmarks store tegneseriepris.

Vinderne af Pingprisen kåres den 27. maj, hvor årets bedste danske og internationale tegneserieudgivelser fejres med et festligt prisshow i Kulturhuset Islands Brygge. 

Her er de nominerede for bedste børne/ungdomsserie.

Sagaen om Atlas og Axis af Pau

Atlas og Axis er uden tvivl helte og de er også rigtig gode venner. Sammen må hvirvles de to ud på en eventyrlig rejse, hvor deres evner sættes på prøve for at befri deres venner i hjembyen Canisia, der er blevet hærget af fremmede fra nord.

Tegneserien indeholder både mod og venskaber, der tilsættes masser af humor og sjov, når tingene ikke altid går som forventet for de to helte, der konstant udfordres af deres hundeinstinkter. Tegneserien kan læses af alle.

Smil af Raina Telgemeier

Raina falder uheldigvis og slår fortænderne ud, og herfra begynder en ny tilværelse med tandbøjle. Smil handler om Raina´s hverdagsliv med irriterende søskende, skole, puberteten, spirende forelskelse og veninder der ikke alle er lige søde.

Denne grafiske novelle er en meget aktuel og relaterbar fortælling om en teenager, hendes liv og alle de usikkerheder der dertil hører.  

Møgmis: Hævnen er sød – og stinker af fisk! af Sophie Souid/ Thomas Hjorthaab

Drengen Sivert får som barn katten, Puttegøj Ronaldo som sit kæledyr. Katten viser sig dog at være en beregnende og destruktiv ”Møgmis”. Med årene udvikler Sivert og Møgmis et forhold baseret på skyld og hævntogter.

En dag beslutter Møgmis, at nu må det være nok, og sammen med kvarterets andre underkuede og ildelugtende kæledyr lægger Møgmis en plan for, hvordan Sivert må dø. Det skal dog vise sig, at Sivert ikke er helt så nem at få vejen.

Sivert har samtidig fået kæresten Petra, der tager både Siverts fokus og kærlighed. I maven på Møgmis opstår der nu en ny følelse – hvad er det – og hvad skal der ske fremadrettet med de to?

En grotesk og sjov graphic novel om en dreng og hans kat, der er elsker at hade hinanden, men på den anden side heller ikke kan undvære hinanden. For børn fra 11 år og op, deres forældre og alle andre der elsker et godt katteslagsmål.

Søstrene Gyldenstjerne: Sarahs drøm afDi Gregorio/Alessandro Barbucci

De tre søstre Lucille, Cassiopeia og Sarah er vidt forskellige, men holder alligevel sammen. Pigerne bor alene sammen med deres mor i et stort gammelt hus, og da deres mor fortæller dem at hun gemmer på en stor hemmelighed som hun aldrig har fortalt dem, bliver det vigtigere end nogensinde for dem at arbejde sammen for at opklare mysteriet.

Tegneserien er den første af tre i serien om Søstrene Gyldenhjerte, og forfatteren og illustratoren bruger rigtig mange detaljer og flotte farver for at give læseren en virkelig god oplevelse i spændende univers med et strejf af magi.

Kan læses selvstændigt af børn i alderen ca. 10-14 år.

Pakkepost til hele universet af Morten Dürr/Patrick Steptoe

Kurt er kun ni år, men alligevel tager han sammen med sin bedste ven Rex - en hund der kan alt - ud på sjove rejser til fjerne planter for at dele pakkepost ud.

Sammen oplever de to venner de vildeste eventyr, der både er sjove og udfordrende, for ingen planeter er ens og hver planet har helt deres egne beboere, som fx på planeten Skrål, hvor babyerne er født med syv hoveder og alle forældrene har hovedpine.

Tegneserien er letlæst, hylende morsom, og illustrationerne er mindst lige så sjove, så der er masser at gå på opdagelse i. Serien kan læses fra 8 år og op.

Materialer