Isens Hjerte
Fra udstillingen Isens Hjerte på Hovedbiblioteket

Sne og frost på børnebiblioteket

Børnebiblioteket har i januar og februar tema om sne og frost, og vi har flere sjove, spændende og iskolde arrangementer på programmet.

Vi har bygget en udstilling i børnebiblioteket baseret på bogserien Isens Hjerte af Ida-Marie Rendtorff. Her kan du gå på opdagelse i et univers bygget af genbrugsmaterialer.⁠

Du kan finde citater og samtaleemner i udstillingen, som giver alletiders mulighed for at tale med børnene om klima, genbrug og bæredygtighed.⁠

Udstillingen er på Hovedbiblioteket til slutningen af februar.⁠

Workshop: Isskulptur

4. februar kl. 10.00 og 11.00 på Ordrup Biblioteket og kl. 13.00 og 14.00 på Hovedbiblioteket

Isskulptur

Billedhugger Søren Cip Nielsen fra Ice for kids har været her før med sin lastbil fyldt med isblokke og værktøj! Det var en stor succes, og derfor har vi inviteret ham tilbage til en ny runde med workshops.

Du skal tage godt med tøj på for workshoppen er ude på parkeringspladsen, hvor du ud af en isblok skal skabe din egen skulptur. Du får mejsel, syl og sav og skal så arbejde med det kolde materiale. 

Vi afholder hele fire workshops fordelt på Hovedbiblioteket og Ordrup Bibliotek.

Find billetter til isskulptur-workshop her

Workshop: Snefnug

8. januar fra 16.00-17.00 på Hovedbiblioteket

Papirklip, skyer og snefnug

Enhver god vinter indeholder snefnug og frost, og hvis vi ikke har dem udenfor, så må vi skabe dem indenfor.

Denne dag får børnene mulighed for at skabe sit eget snefnug af hvide papirposer, som måske kan pryde vinduet på børneværelset.

Book billet til workshop med snefnug her

Workshop: Sne og is

13. februar fra 11.00-14.00 på Hovedbiblioteket

FGU Nord

I workshoppen kan du lave lygter med iskrystaller og andre kreationer inspireret af den kolde tid. Der vil også blive mulighed for at kigge på de dyr, der lever i sne og is.

Book billet til workshop om sne og is her

Teater: Sneøjne

14. februar kl. 10.00 på Hovedbiblioteket

Teater Gazart

SneØjne er en danseforestilling for de 0-4 årige med to dansere og en musiker. Forestillingen udforsker børns oplevelse af verden.

Hvordan du vågner en morgen til et uberørt snedækket landskab, hvor verden er ny og fin. Alt ser anderledes ud, og der er en særlig stemning af hemmelig poesi.

Book billet til SneØjne her

Film: Dyr i kulden

16. februar fra 13.00-14.25 på Hovedbiblioteket

Fransk animationsfilm fra 2020

Vi skal se to film denne eftermiddag, og den første er kortfilmen "Ude i kulden", som handler om den globale opvarmning, der tvinger to isbjørne i eksil, da isen smelter omkring dem. 

Bagefter skal vi se den gribende fortælling om en hund, der er halvt slædehund og halvt ulv. Filmen Balto er en engelsk animationsfilm.

Book billet til filmen Dyr i kulden

Bøger i børnehøjde om sne og frost 

Vi har samlet lidt forskellige lister med bøger, hvor børnene kan blive klogere på vinteren. Der er både billedbøger for de yngste, fagbøger for de lidt ældre, kreabøger og fine skønlitterære fortællinger.

Billedbøger for de yngste 3-6 år

Viden og facts om vinteren

Kreabøger

Hyggelige skønlitterære bøger