Vinderen af børnevalget 2021 er...

17.11.21
Børnenes stemmer er talt op, og Ternet Ninja har vundet en overlegen sejr – både i Gentofte og resten af landet.

Siden den 28. oktober har landets børn kunne stemme til Børnevalget 2021, hvor børnene, ligesom de voksne gjorde det i går, selv har kunne gå til valg på deres lokale børnebibliotek og vælge deres favoritkandidat fra kendte og populære børnebøger.

De danske folkebiblioteker står bag Børnevalget 2021, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse, ved at give dem en smag af, hvad demokrati og afstemninger går ud på.

Knap 16.000 stemmer er afgivet, og vinderen er nu fundet!

Børn over hele landet har stemt til Børnevalget 2021, og stemmerne fortæller – også i Gentofte – at valgsejren går til Ternet Ninja med sloganet og valgløftet "Ja til sværd og Koldskål til alle".

11 forskellige børnebogs-figurer var nomineret til Børnevalget 2021

Ligesom børnene elsker Ternet Ninja, elsker- og beskytter han dem. I virkeligheden er han ninjaen Taiko Nakamura, der nu som en ånd kæmper for at straffe dem, der begår forbrydelser mod børn.

Med bolig i en ninjadukke er han en rå og ubarmhjertig dræber, der med humorens appellerende drivkraft leverer en helt særlig og flerstemmig historie, hvori både børn og voksne kan deltage og grine og gyse.

Ternet Ninja udfolder kampevnerne og kæmper for børnene sammen med drengen Aske i to bøger, som begge er filmatiseret. Derudover findes bøgerne både som E-bøger og lydbøger.

Et stort tillykke til Ternet Ninja med den seje valgsejr i Børnevalget 2021!

Demokratiet har talt, og de danske folkebiblioteker takker alle børn, der deltog i Børnevalget. Læs mere om Børnevalget på www.børnevalg.dk

Børnevalget er arrangeret af Danmarks Biblioteksforening og Ballerup Bibliotekerne og afholdes i samarbejde med de danske folkebiblioteker over hele landet.

Materialer