Anmeldelse af Playstation VR

18.11.16
Oskar, der har været i praktik i denne uge, anmelder Playstation VR.

Hovedbiblioteket har fået fat i tidens hotteste gadget, Playstation 4s Virtual Reality briller. Praktikanten Oskar fortæller her om sine indtryk af selve brillerne samt spillet Robinson: The Journey. Begge kan prøves ved henvendelse til personalet.

Playstation VR

Hvordan vil du beskrive din oplevelsen af at prøve Playstation VR for første gang?

Jeg startede med “Ocean Descent”, hvor man bliver sunket ned i havet og følelsen var fantastisk. Men efter 30-60 minutter begynder man at få det dårligt, men kun lidt kvalme og din balancesans begynder at forsvinde. Man begynder at svinge lidt frem og tilbage hvis man sidder ned.

Hvis du selv havde én derhjemme, hvor meget tror du, du ville bruge den?

Hele tiden. Jeg ville bruge den til alle de spil, som jeg kunne, fordi det giver lige en lidt større spiloplevelse, især hvis du har høretelefoner på.

Hvor lang tid, tager det at vænne sig til at have brillerne på?

Jeg vænnede mig rimelig hurtigt til brillerne, men jeg har hørt at andre skulle næsten havde brillerne af med det samme på grund af ubehag, men det er bare om at få vænnet sine øjne til det. Får man kvalme af at bruge dem? Ja, det gør man. Det er vist forskelligt for hver person, men hvis du får det dårligt, skal man bare tage brillerne af i 5-10 minutter, så burde du få det bedre, og hvis ikke, så skal du nok stoppe for at give dine øjne en pause, fordi det handler nemlig om, at man skal vænne sig til brillerne.

Hvem tror du, ville synes om at prøve VR?  Tror du også forældre, bedsteforældre eller mindre børn, ville synes, det var sjovt?

Jeg er 16 og mine venner taler også om VR. Det gør den yngre målgruppe også. Da jeg sad og prøvede VR-spillene (i biblioteksrummet), var der mange mindre børn omkring, som kiggede og talte om VR. Det samme gælder forældre. Jeg har selv et par ældre forældre, som rigtig gerne også vil prøve VR-headsettet. Men med bedsteforældre ved jeg ikke rigtig. Men jeg tror, at bedsteforældrene ville få det sjovt, hvis man fik dem til at prøve det.

Robinson: The Journey

Hvad synes du om spillet, Robinson: The Journey?

Det er spændende og stort. Jeg brugte over 3-4 timer, og jeg fik kun prøvet en lille del af spillet. Og der er altid noget at se på, hvor end du kigger hen, men basen som også bare er kaldet “Home” har den flotteste udsigt i spillet.

Hvordan er grafikken?

Den er rigtig god for et VR Spil. Nok noget af det bedste på markedet, som man kan købe indtil videre.

Kan spillet få dig til at glemme, at du har VR-briller på?

Ja, nogle gange når jeg enten går helt tæt på noget, eller når jeg kigger ned eller op, og bare scenariet i baggrunden var fantastisk, næsten som du var der i virkeligheden.

Oskars dom

Hvad vil du give Playstation VR brillerne i karakter ud af 10?

8 af 10 Jeg ved ikke, om det er sådan med alle, men jeg havde lidt problemer med at få det til at blive klart, måske på grund af mine briller, eller også sad VR-brillerne for løst.

Og Robinson: The Journey?

9 af 10 Rigtig fedt spil og gode animationer. Kunne godt have tænkt mig, at man kunne interagere mere med dyrene end bare at scanne dem.