Spilanbefalinger til juleferien

Af Anonym (ikke efterprøvet)
07.12.17
Den mørketid er over os med juleglögg, ild i pejsen og krydrede kager. Det eneste, der mangler er gode spil at dykke ned i. Her får du anbefalinger fra et overordentligt godt spilår.

Lige meget om du er til hjernevridende strategispil, action-spækket spænding, personlige historier eller fuld neddykning i en anden virkelighed, har 2017 noget godt at byde på. Derfor kommer her en liste af både velkendte og gemte juveler, som alle er værd at tilbringe juleferien med – og selvfølgelig har du mulighed for at låne dem på Gentofte Bibliotekerne.

Hitman (PS4, XONE),

Anbefalet aldersgruppe: 16 år eller ældre

Den klassiske danskudviklet spionserie kom ud med nye missioner her i 2017. Originalt udgivet i episoder gennem årets løb, er Hitman nu tilgængeligt i sin fulde længde og kan opleves uden stop (hvis altså man ser bort fra toiletbesøg). Så rejs jorden rundt og find kreative måder at løse dine missioner på.

Nioh (PS4)

Anbefalet aldersgruppe: 16 år eller ældre

Meget simpelt argument hvorfor Nioh er et af de bedste spil i: Hvis du er til Demon Souls, Dark Souls trilogien, Bloodborne eller samuraier, er Nioh lige i den boldgade. Men advarsel; det er sværere end de spil, så man skal kunne lide at slå hovedet mod en muren af udfordringer.

Horizon Zero Dawn (PS4)

Anbefalet aldersgruppe: 16 år eller ældre

Horizon er et actionspil eksklusivt lavet til playstation, med en åben verden, god historie, og som lige har fået sin udvidelse: The Frozen Wilds. Du befinder dig i en fjern fremtid hvor vi ikke er højteknologiske, men hulemænd og hulekvinder. Dog findes der under overfladen alligevel en avanceret fremtidsteknologi. Hvad er der mon sket? Giv det et skud, hvis du er til et eventyr, mysterier og en flot verden.

Torment: Tides of Numenera (PS4, XONE)

Anbefalet aldersgruppe: 16 år eller ældre

Hvis man er nørd nok, *host host* som jeg, til at kunne huske Planescape: Torment, så er Tides of Numenera en værdig spirituel efterfølger. Numenera er et godt skrevet, læsetungt Rollespil, med en vanvittig spændende Scifi- og fantasiverden. Personligt er det et af mine topspil fra i år.

Nier: Automata (PS4)

Anbefalet aldersgruppe: 13 år eller ældre

Vil bevare en vis mystik omkring denne titel, da des mindre man ved, des bedre bliver oplevelsen. NieR er et japanskudviklet tredjepersons actionspil, med en utrolig interessant historie. Det leger især med andre spilgenrer og spilkategorier.

Persona 5 (PS4)

Anbefalet aldersgruppe: 13 år eller ældre

Den sjette installering i den populære japanske fantasi og virkelighedstro rollespilsserie. Hvis du allerede er fan af serien, kender du til denne titel, men til dig som ikke kender den: Persona 5 er et indholdsrigt og flot spil som du kan synke mange gode timer ind i. Du følger en gruppe unge gymnasiestuderende, med fantasikampe og personlige, spændende historier.

Little Nightmares (PS4)

Anbefalet aldersgruppe: 13 år eller ældre

Little Nightmares er et spil for dig, hvis du elsker Limbo og Inside, fra Danske Playdead. Det er udviklet af vores svenske naboer og har samme makabre og uhyggelige stil som Limbo og Inside. Det er både dragende, mystisk og kuldegysende gennem hele oplevelsen, så gå ikke glip af denne gemte juvel.

Prey (PS4)

Anbefalet aldersgruppe: 13 år eller ældre

Et af de få nye spil hvor fokusset er på både at fortælle en spændende og twistet historie,i en interessant gameworld, og  samtidig have nervepirrende action. Prey foregår i fremtiden, på et rumskib, hvor ting og sager sker med din psyke. En ting er sikkert, hvis man er til Bioshock-trilogien er man til Prey. (Lån her.)

The Surge (PS4)

Anbefalet aldersgruppe: 13 år og ældre

Det her er så det andet spil, som hvis man er til Demon Souls, Dark Souls trilogien og Bloodborne, er The Surge lige noget for dig. Det er udfordrende med samme action, dog i modsætning til Nioh, foregår The Surge i fremtiden, med robotter der er ude efter dig.

Cities: Skylines (PS4)

Anbefalet aldersgruppe: 10 år eller ældre

Det eneste management eller by-bygger spil på listen. Selvom undergenren først nu har oplevet en moderat opstigning i popularitet, er Cities: Skylines et rigtig godt og afslappende by bygge spil. Her kommer der både underholdning, kreativitet og sjov - tænk Minecraft for byplanlægning. (Lån her.)

The Evil Within 2 (PS4, XONE)

Anbefalet aldersgruppe: 18 år eller ældre

Efterfølgeren til den både nervepirrende og klassisk designet Evil Within 1, følger vi nu endnu mere sygelige skabninger, i en endnu mere sygelig verden. Historien tager skridtet længere mod psykologisk gys og en ting er sikkert; det er ikke for sarte maver.

Wolfenstein 2: The New Colossus (PS4, XONE)

Anbefalet aldersgruppe: 16 år eller ældre

The New Colossus følger seriens gamle farfar, Castle Wolfenstein fra 1981, som fun fact: var det første førstepersons skydespil overhovedet. Hvis man derfor godt kan lide alternative historiske verdener (hvad ville der ske hvis Nazierne vandt?), skydespil og en interessent historie med spændende emner, er Wolfenstein 2 noget for dig.

RiME (PS4)

Anbefalet aldersgruppe: 10 år eller ældre

Selvom Rime oplev en turbulent udviklingsperiode, blev resultatet et uovertruffen flot spil! Stilen er både simpel, optimistisk og mystisk, i samme båd som historien. Man kan få en rigtig god gådeoplevelse, lige meget om man er nord eller syd af de 16 år.

Materialer