Spilanbefalinger til sommerferien

Vi skal passe på med at få for meget sol her i sommermånederne; ozontallene ser desværre ikke så gode ud, så det kan være en god ide at holde sig indendørs foran skærmen. Her er gamerbibliotekarenes bud på et par nyere solide sommerspil til konsollerne.

Nikolajs anbefalinger

Moonlighter

I Moonlighter mødes dungeoncrawling i 2D Zelda stil med en købmandssimulator. Om dagen holder du din lille butik i byen Rynoka hvor du sælger alt det du finder når du efter lukketid tager dit sværd på ryggen og bevæger dig ned i de mystiske dungeons i nærheden af byen. De genereres på ny i stil med spil som Binding of Isaac, og i takt med at du forbedrer dit udstyr og liv kan du kæmpe dig lidt dybere hver gang, indtil du når bossen og åbner op for den næste af de fire dungeons. Noget helt særligt er spillets inventory system, hvor nogen items kan være forbandede og kun være specifikke steder i din taske eller kun sammen med andre, så du må finde din indre tetrisspiller frem for at få så meget loot med tilbage fylde hylderne i din butik. Alt i alt giver det et tilfredsstillende gameloop, og fans af Stardew Valley vil genkende tendensen til bare lige at tage en enkelt dag mere.

Reserver spillet Moonlighter (til Nintendo Switch)

Darkest Dungeon

Vanvid, paranoia, sygdom, mareridt og død venter rundt om hvert et hjørne i Darkest Dungeon. Du styrer et hold af skrøbelige eventyrere, som udforsker dybere og dybere i spillets dungeons hvor de slåsser mod gyselige uhyrer i et turn-based kampsystem… Lige indtil de dør eller går fra forstanden. Du skal ikke knytte dig for meget til dit hold, for det udskiftes konstant, når du mellem missioner kan hyre nye helte på landsbyens kro for at erstatte dem der døde under sidste mission, eller hjælpe dem der kun fik psykiske mén at komme sig over deres angst eller mareridt. Det er et svært spil der kræver at man tænker taktisk både i kampene og når man sammensætter sit hold igen og igen, og et af spillets stærkeste sider er helt klart den dystre stemning og den håndtegnede grafik, der virkelig lægger pres på de beslutninger man tager når man er nået langt på en mission og hele ens hold er på renden af vanvid. Jeg har spillet Darkest Dungeon på Switch og man kan bruge rigtig mange timer på at klare det, både fordi det er ret svært og fordi man hele tiden sammensætter nye hold af figurer og dungeons genereres tilfældigt så der hele tiden er nye udfordringer.

Reserver her spillet Darkest Dungeon (til Nintendo Switch)

Overcooked 2

Zombierne, ”The Unbread”, er sluppet løs i Løgkongens fredelige land, og i Overcooked 2 er det op til dig at stoppe dem… Ved at lave mad! Du spiller alene eller op til fire sammen, hvor du skal koordinere et køkken og tage imod bestillinger på alt fra sushi til pizzaer til gryderetter hvor ingredienser skal hakkes, steges, koges, bages, dampes og sammensættes på alle mulige måder. Det lyder måske nemt, lige indtil ”køkkenet” befinder sig i en luftballon der er ved at styrte ned så du både skal undgå at falde ned fra ballonen og få de bøffer af panden inden de brænder på. Spillet løber lynhurtigt løbsk og man kan ikke lade være med at råbe kommandoer til hinanden mens man febrilsk prøver at få sammensat den grillmenu inden ens point-kombo udløber. Overcooked 2 er nemt at lære, men kræver flere timer at mestre i takt med at spillet konstant bygger videre på kompleksiteten, og det ender også med at bliver pænt svært. Jeg har spillet det på Nintendo Switch, hvor det er nemt at styre selv med en enkelt Joycon.

Reserver her Overcooked 2 (til Nintendo Switch)

Sunis anbefalinger

Rage 2 

Spillet har fået stryg af anmeldere og mange spillere er også skuffede, men for mig er Rage 2 en uperfekt men ofte superunderholdende shooter. Det lugter lidt af at Avalanche studios prøvede at lave Mad Max 2 men mistede rettighederne. Istedet lavede de Rage 2, da begge to foregår i et post-apokalyptisk univers hvor de onde minder utroligt meget om hinanden. Men jeg elskede Mad Max, elskede til dels Rage 1 og er blevet okay vild med Rage 2. Samme sjove sidemissioner og kørsel rundt i det smadrede men dragende landskab som i Mad Max, og med den fede twist at det nu er i first-person mode.

Reserver spillet Rage 2 (til PS4)

Reserver spillet Rage 2 (til Xbox One)

Far Cry 5

Far Cry fortsætter deres gode stime med deres open-world action-adventure first-person shooter-serie “Far Cry”. Setuppet er stort set det samme som altid; du skal som “lone wolf” redde et fjernt område/land. Denne gang i Montana hvor borgerne skal reddes fra en ondsindet dommedagskult. 

Selvom der ikke rigtig er noget nyt i forhold til gameplay, er det stadig flot og tilfredsstillende, og man er altid nysgerrig på hvilken ny karakter man møder næste gang. Det ikke er ligeså skarpt skrevet som GTA 5, og er heller ikke så stort, men de fleste vil få en rigtig god oplevelse med spillet.

Reserver Far Cry 4 (til PS4)

Reserver Reserver Far Cry 4 (til Xbox One)

Fist of the North Star - Lost Paradise

Jeg har spillet lidt af Yakuza spillene, men de fangede mig aldrig rigtig, med deres overdrevne Japanske beat’em’up-stil lagt ovenpå GTA formatet. Det lykkedes dog med Fist of the north star, som er bygget på Yakuza motoren, men befinder sig i en post-apokalyptisk verden. I spillet baseret på mangategneserien af samme navn, er man en nærmest ustoppelig kampsportsmaskine ved navn Kenshiro, der kan en masse splattede karateslag, som maltrakterer fjenden hvis man timer slagene ordentligt. Det er et sjovt, overgearet, underligt og blodigt semi-open-world spil, der vil appellere til alle med hang til japansk manga-fandom og hovedeksplosioner. 

Reserver spillet Fist of the North Star Lost Paradise (til PS4)

Materialer