Weekenden byder på indendørs spilhygge på Gentoftebibliotekerne
Weekenden byder på indendørs spilhygge på Gentoftebibliotekerne

Spilleglæde er livsglæde

19.10.16
Weekenden byder på indendørs spil- og nørdehygge, når Vangede Bibliotek forvandles til ét stort spilloppemarked fyldt med computerspil og gadgets, mens Gentofte Hovedbibliotek kaster terningerne og afholder ”Den Store brætspilsdag”.

Interessen for at snakke om, bytte og købe computer- og arkadespil, konsoller og Supermario er kæmpestor. Så stor, at Vangede bibliotek forventer, at årets Spilloppemarked på lørdag bliver det mest succesfulde arrangement på Vangede Bibliotek nogensinde. Ifølge bibliotekets kulturformidler Chrisstoffer Paluszewski skyldes det, at Spilloppemarkedet er den ultimative multiplayer ”bogklub”, hvor det handler om at være sammen om et medie, udveksle tricks og spilerfaringer og afprøve spil i alle genrer.

Nostalgi og nørderi
Loppemarkedet blander nostalgi og nørderi, så det bliver som en stor temafest. Selv hvis du ikke er den store gamer, kan du ikke undgå at blive smittet med spilleglæde og unik fælleskabsstemning. Og har du prøvet Supermario bare én gang tilbage i 80’erne og får en konsol i hånden på lørdag, garanterer Chrisstoffer Paluszewski, at du hurtigt vil kunne huske alle de gode tricks igen.

Sats alt på ét bræt
Er du mere den analoge type, kan du på lørdag fra 12-15 dyste til Den Store Brætspilsdag på Gentofte Hovedbibliotek. Foruden klassikerne som Matador og Ludo, har biblioteket skaffet et udvalg af nye, udfordrende og fantasifulde brætspil, så der er noget for alle – både for nybegyndere og rutinerede brætspillere. Øregaardsalen står til rådighed, og en række kompetente spilformidlere vil hjælpe dig i gang med at spille. Når dagen er slut, kan du endda låne spillene med hjem, hvis I ikke blev helt færdige.

National nørdedag
Vi glæder os til en lørdag fyldt med spilleglæde, og har du lyst til at game hele dagen, så vil Chrisstoffer Paluszewski kl. 15 vise vej fra Vangede Bibliotek ind til København, hvor der afholdes KBH SPIL: Nørdmarked. Herefter er der efterfest på BIB BIB BAR, hvor samtalen og gameriet kan fortsætte. Der er derved lagt op til national nørdedag!