Top 10 bedste fantasy spil

Af Anonym (ikke efterprøvet)
20.10.16
Vangede Spilbiblioteks praktikant, Christian giver her sit bud på 10 bedste spil i fantasy-genren.

Nr 10 - Orcs must die! Spillet handler om 2 verdener. Menneskeverdenen og den døde verden. For at beskytte menneskeheden mod ogre og andre væsner beskyttes portalen af ”The Order.” Desværre får de et overraskelsesangreb fra den døde verden. Det ender så med du finder dig selv som den eneste tilbage i klanen, og det er nu på tide DU beskytter menneskeverdenen mod ogre og andre væsner ved at sætte fælder og skyde dem ned. Ifølge mig, vil jeg sige, det har en rigtig god historie, og personligt synes jeg, det er et godt spil, da jeg gennemførte det på en måned. Men spillet kunne bare ikke få mig til at blive afhængig af det, hvilket er grunden til, det får en 10. plads.

Nr. 9 - Half minute hero super mega neo climax ultimate boy: Verden er ved at gå under og du har 30 sekunder til at redde den…. Der er ikke rigtig andet. Du er en helt, som skal klare nogle forskellige baner på 30 sek. Hvilket lyder som kort tid, men du kan bede til en statue for at timeren bliver sat tilbage til 30 sekunder. Det koster dog mere pr. gang, du gør det, så det er bare om ikke at bruge det for mange gange. Du løber rundt i forskellige områder og klarer monstre for at få items og penge. Pengene kan du bruge til statuen eller på at købe noget nyt loot. Spillet er sjovt no,k og du får hele tiden et chok, når du ser på timeren og tænker ”hvad fanden er der allerede gået 25 sekunder så hurtigt?” Jeg elsker selv komedie, så spil med en lille form for humor er jeg altid glad for, men igen… Det var ikke nok til at holde mig afhængig hele tiden, men et godt spil. Så det ender på en 9. plads.

Nr. 8 - The Elder Scrolls V: Skyrim: Nu der sikkert mange af jer, som vil sige at Skyrim er et af de bedste spil nogensinde… men ifølge mig er det ikke. Misforstå mig ikke, det er et fantastisk spil, og jeg kan forstå, hvorfor man kan lide det… men der er bare så mange bedre spil end The Elder Scrolls V: Skyrim. Men ja. Du er en fange, som er blevet sendt videre for at blive halshugget. Lige inden du gør, bliver det hele stoppet på grund af en drage, der angriber. Du skal så slippe væk fra den, og så begynder spillet rigtigt. Da jeg fik gennemført spillet, fik jeg en glad lettelse inde i. Spillet var fantastisk og jeg var altid klar til at komme tilbage til det. Så det bliver en 8 plads.

Nr 7 - Orcs must die! 2: Man plejer altid at sige at 2’eren ikke bliver lige så godt som det første… Det er så lige omvendt med Orcs must die! 2. Det er næsten samme historie. Bortset fra at her var det at ”sorceress” fandt en portal til den døde verden ,og man finder ud af, at der er begyndt at åbne flere portaler i forskellige områder. Og det er så din tur (igen) til at besejre alle ogre og væsener. Forskellen på det her var, at det er en bedre historie og man behøves ikke at spille det første uden at kunne forstå hele historien bag spilserien. Det har meget bedre gameplay end det første, og det her spil glædede jeg mig virkelig til at komme tilbage til. Det der gjorde det, var at man kunne spille co-op. Følelsen af at man var sammen om at kæmpe mod ogre, og vi blev altid så glade og begyndte at juble når vi fik gennemført et svært level. Så jeg giver det her spil en 7 plads.

Nr 6 - Diablo 3: Spillets historie er i forskellige ”acts”, så der sker lidt forskelligt i hver af dem. Men det starter i Sanctuary (startbyen). Gameplay er fantastisk. Jeg kan godt lide følelsen af at spillet er sådan ”fast pacet”, hvilket vil sige at spillet ikke er så langsomt i det, men man skal nogle gange være hurtig på tasterne. Virkelig fed oplevelse jeg har haft med det, og jeg har gennemført det selv og med nogle venner, så det gør oplevelsen endnu bedre. Jeg glædede mig også meget til at komme tilbage til det. Så derfor får den en 6. Plads.

Nr. 5 - Dark Souls: Se nu snakker vi. Dark souls er i hvert fald et af mine yndlingsspil. Historien bliver ikke fortalt med det samme, men jo længere du kommer i spillet, jo mere af historien får du udleveret. Men det starter med en scene, hvor man hører og ser at verdenen var engang overtaget af drager. Gameplay er fantastisk, og mest fordi det ikke er den slags spil, hvor du bare kan trykke på angrebsknappen og så vinde mod en boss. Men her er det mere strategisk. Du kommer til at dø mange gange, hvis du ikke har spillet Dark Souls før, men når du så endelig klare den boss eller kommer forbi væsenerne, begynder man bare at juble og man får sådan en glad følelse inden i. Jeg kan ikke sige, hvor mange gange jeg døde, men det har i hvert fald været mange gange. Det her spil kunne få mig til at blive afhængig, så det kommer på en 5. Plads.

Nr. 4 - Borderlands 2: Er med i fantasygenren, men på en anden måde. I stedet for at det er det ”originale”, hvor man kan være de mere klassiske karakterer i et fantasyspil (som barbarian, mage, rogue osv.), er det i Borderlands mest mænd eller kvinder med våben. De har så selvfølgelig hver deres evne, som kan bruges i kamp osv. Og du kan finde våben og altid blive bedre. Men historien i spillet: Du er blevet introduceret til nogle nye ”vault hunters” som er blevet forrådt at den onde Handsome Jack. En lille robot ved navn Claptrap, finder den person som, du har valgt at spille med i Borderlands 2. Og så begynder eventyret. Det her spil vil jeg sige har nok den bedste humor, og du kan i hvert fald ikke undgå at få et smil på læben eller begynde at grine virkelig højt. Især når man spiller det med sine venner, så er det en endnu federe oplevelse. Jeg har altid set frem til at spille det, og jeg kan huske mange gange, når jeg kom hjem fra skole eller arbejde, satte jeg mig ned og spillede Borderlands 2. Det er derfor, det her spil ender på en 4. Plads.

Nr. 3 - World of Warcraft: Ja WoW er nok det, jeg har hygget mig rigtig meget med, da jeg var mindre. Det er forskelligt for hvert spil, hvad historien er, men jeg kommer til at snakke om selve spilserien World of Warcraft. Du starter med at vælge den karakter du vil være, og så begynder eventyret. Da jeg spillede det meget engang, var det nok det, jeg brugte rigtig meget af min tid på (ja jeg spillede meget computer, da jeg var mindre også). Jeg mødte nye venner, kom i en klan, kæmpede sammen eller mod dem, når vi ville. Jeg har haft rigtig gode minder med WoW, og det fylder også en del af mit liv, så derfor får det en 3. Plads.

Nr. 2 - Final Fantasy (spilserien): Har en rimelig simpel historie, men igen forskelligt for hvert spil. Men ja, det er lidt det gode mod det onde. Men grunden til, at det her kommer på en andenplads, er fordi det her var nok det 2. spil jeg begyndte at spille, da jeg var lille og stadig gør til tider. Jeg ved godt, det er det samme, men spillet fik mig bare til at føle mig i en helt anden verden, og når jeg var alene eller ikke rigtig havde lyst til at spille med nogen (kunne nogen gange blive for meget) satte jeg det her på og spillede det. Det her fylder en del af min barndom, og det betyder meget for mig, så det får en 2. plads.
,

OG NU FØRSTEPLADSEN (tromme solo……………………………….)

Nr. 1 - The Legend of Zelda: Det her vækker bare minder. Jeg husker stadig, da jeg var mindre, at det her var ET af de første spil, jeg spillede. Da jeg sagde, jeg brugte meget tid på World of Warcraft og Final Fantasy, var The legends of Zelda spilserien nok det, jeg var gladest for. Jeg spillede så meget. Og det fylder virkelig bare den største del af mit hjerte. Rigtig god historie. Rigtig godt gameplay. Rigtig godt spil, 10/10 ifølge mig, og de gamle især. Uha, dem har jeg skam gennemført et par gange. Så ja. Det fylder en stor del af min barndom, og det er derfor, det fortjener 1. pladsen.