For skoler

Gentofte Bibliotekerne tilbyder en lang række forløb for kommunens skoleklasser.

Kære skoler

Fjernundervisning og hjemmeskole er over os, og det vil vi i Gentofte Bibliotekerne gerne understøtte. 

Vi tilbyder bl.a. booktalks, hjælp til informationssøgning, og er åbne for det I har brug for vi hjælper jer med, for at få fjernundervisningen til at fungere. Skriv en mail til os på hbo@gentofte.dk – vi er på arbejde, hjemmefra.

Det er oplagt for 1. – 6. klasser at deltage i Vinterbogen, der er en landsdækkende læsebegivenhed for skoler fra 18. januar – 12. februar.  Lokalt tilbyder vi virtuelt forfatterbesøg med Kasper Hoff og booktalks med læseinspiration.

Gentofte Bibliotekerne har købt ekstra adgang til eReolen Go, så alle børn der går i skole i Gentofte kan logge på med deres Unilogin. De behøver ikke være indmeldt som lånere på biblioteket, og der er ikke de samme lånebegrænsninger som normalt (dette gælder altid, også før/efter corona).

Der er mulighed for at reservere fysiske materialer til afhentning på Hovedbiblioteket, det er vi selvfølgelig også behjælpelige med via mail. Retningslinjerne ændrer sig som bekendt hurtigt, så tjek vores FAQ, der er opdateret med de gældende restriktioner. 

Her har vi samlet relevante materialer og tilbud, som kan bruges i undervisningen.

Meget af det, der ligger her, afspejler det I kan forvente af os til daglig, nu i online-form.

Skoletilbud på Gentofte Bibliotekerne (når vi har åbent normalt)

Gentofte Bibliotekerne ønsker at gøre besøg på biblioteket til en naturlig del af en skoledag, og tilbuddene giver eleverne en oplevelse af biblioteket, som et lære- og værested. Der er temaer og tilbud til både indskoling, mellemtrin og udskoling.

Nogle tilbud er faste, andre er enkeltstående og kræver hurtig bookning.

Vi glæder os til at se tage imod jer!

Hvor finder du vores skoletilbud?

Alle vores skoletilbud findes på Skoletjenestens hjemmeside. 

Se Gentofte Bibliotekernes skoletilbud for Grundskolen på skoletjenesten.dk.

For indskoling og mellemtrin har vi fokus på den legende tilgang til læring, der kan supplere både den understøttede og faglige undervisning. For udskolingen er der større fokus på projektopgave og informationssøgning. Fælles for alle klassetrin er et fokus på litteratur og læselyst.

Flere forløb kan justeres, så de passer ind i undervisningen, f.eks. arbejdet med forfatterskaber eller emner i projektarbejdet.

Skoletjenestens logo

Det praktiske (når vi har åbent normalt) 

Læs om alt det praktiske omkring jeres besøg her.

Her finder du information om:

  • Kontaktoplysninger til de seks biblioteker i Gentofte
  • Hvordan du booker et forløb
  • Hvordan I har mulighed for at bruge bibliotekeet
  • Hvordan I låner materialer