Tegneseriedag
Tegneseriedag

Total tegneseriedag

Lørdag den 16. januar bliver Gentofte Hovedbiblioteket forvandlet til et mekka for tegneserieelskere.Endnu engang slår Gentofte Hovedbibliotek dørene op for en dag dedikeret udelukkende til de fantastiske tegneserier. Ligesom sidste år kan du gå på opdagelse i det store tegneseriemarked arrangeret i samarbejde med bl.a. Tegneseriekollektivet Urkraft, hvor private samlere og tegnere sælger ud af gemmerne side om side med butikker, forlag og tegnestuer. Du kan også møde foreningen Fantastik, som er et forum for fans af alle de fantastiske genrer og medier.

Når du har brug for en pause i din jagt på de bedste og sjældneste hæfter, kan du tage en slapper og høre foredrag af spændende personligheder fra tegneserieverdenen. Blandt andet af Morten Søndergaard – måske bedre kendt som Marvel Morten – der giver en kyndig introduktion til kvindelige superhelte fra Wonder Woman til Ms. Marvel.

I år vil der også være noget for de yngre tegneseriefans. Tegner Ditte Marie Eriksen står for en tegneserieworkshop, og Janus Vinther møder op som Doktor Gys og forvandler villige gæster til zombier, vampyrer og andre uhyggelige skabninger

Arrangementet er gratis og varer fra kl. 11.00-15.00.

 

Boder:

 

Workshops:

 

  • Doktor Gys aka. Janus Vinther stiller en sminkebod op, der kører hele dagen. Bliv sminket som monstre og superskurke, og se hans samling af klassiske horrortegneserier.

 

  • Kl. 12.00-15.00 - Ditte Marie Eriksen afholder tegneworkshop for de yngre tegneseriefans.

 

Foredrag:

 

  • Kl. 11.00 - 11.45 - Tegner Rasmus Bregnhøi

     
  • Kl.12.00 - 12.45 - Morten Søndergaard aka. Marvel Morten fortæller om kvindelige superhelte.

 

 

  • Kl. 14.00 - 14.30 - Tegneserieanbefalinger af tegneserie-aficionadoThomas Kendal