For skoler

Gentofte Bibliotekerne tilbyder en lang række forløb for kommunens skoleklasser.

Vi har åbent igen, og tager gerne imod jer!

Vi beder jer om at ringe/maile i forvejen og bestille tid, så vi undgår at blande klasser og skoler, så længe den retningslinje gælder. Derudover skal de gældende retningslinjer i fht. mundbind og coronapas overholdes, dvs. I voksne og børn over 15 år skal have gyldigt coronapas og mundbind, og børn over 12 skal bære mundbind.

I kan altid se de opdaterede retningslinjer der gælder i vores ende her.  

Skoletilbud på Gentofte Bibliotekerne 

Gentofte Bibliotekerne ønsker at gøre besøg på biblioteket til en naturlig del af en skoledag, og tilbuddene giver eleverne en oplevelse af biblioteket, som et lære- og værested. Der er temaer og tilbud til både indskoling, mellemtrin og udskoling.

Nogle tilbud er faste, andre er enkeltstående og kræver hurtig bookning.

Her er de aktuelle tilbud

Sommerbogen – nu med endnu flere præmier! Hele uge 23 (7. – 11. juni) – alle klassetrin

Så er vi klar med det store opstartsprogram til Sommerbogen. Her finder I udfordringsark, som I kan bruge, hvis I ikke når ned på biblioteket. Udover de landsdækkende hovedpræmier ”tøm en boghandel”, har vi også lokale ekstrapræmier: gavekort til isbaren, Gentofte Kino mm. Alle der gennemfører vinder en bogpræmie!

Hele ugen:

Book en booktalk og få inspiration til jeres sommerlæsning, tilpasset jeres klasse. Vi udleverer startkit med lidt godt og alt hvad I har brug for, for at komme i gang med Sommerbogen.

Sted: Et bibliotek i Gentofte efter eget valg. Tilmelding på mail til: hbo@gentofte.dk

Hvis der er mange bookinger, er der mulighed for at forlænge til uge 24.

Jan Kjær, torsdag den 10. juni kl. 9 – 9:45 (for 0.-2. kl.)

Virtuelt forfatteroplæg med forfatteren og tegneren til Nomerne, Taynikma, Viljetyven og mange flere. Hør Jan fortælle om sine populære figurer, og oplev live-tegning i dette interaktive foredrag. Det er oplagt at koordinere det med en booktalk en anden dag.

Tilmelding på mail til: hbo@gentofte.dk

Skriv antal elever. Vi sender link til Teams ud på mail. Der er antalsbegrænsning og det er først til mølle.

Jan Kjær, torsdag den 10. juni kl. 10:30 – 11:15 (for 3.-4. kl.)

Virtuelt forfatteroplæg med forfatteren og tegneren til Nomerne, Taynikma, Viljetyven og mange flere. Hør Jan fortælle om sine populære figurer, og oplev live-tegning i dette interaktive foredrag. Det er oplagt at koordinere det med en booktalk en anden dag.

Tilmelding på mail til: hbo@gentofte.dk

Skriv antal elever. Vi sender link til Teams ud på mail. Der er antalsbegrænsning og det er først til mølle.

Kenneth Bøgh Andersen, onsdag den 9. juni (for 5. – 7. kl.)

Kl. 9 – 10

kl. 10:30 – 11:30 (denne tid er kun, hvis der er mange bookinger)

Virtuelt forfatteroplæg med forfatteren til Den store djævlekrig og mange, mange flere. Det er oplagt at koordinere det med en booktalk en anden dag, og book samtidig et Fang Fortællingen-forløb til efteråret (se længere nede).

Der er meget sjov på Kenneth Bøgh Andersens hjemmeside.

Hvis I vil stifte bekendtskab med hans forfatterskab inden, ligger en del af hans bøger på eReolen. Djævelens Lærling kan lånes som klassesæt.

Tilmelding på mail til: hbo@gentofte.dk

Skriv antal elever. Vi sender link til Teams ud på mail. Der er antalsbegrænsning og det er først til mølle.

Workshop med psykolog og billedkunstner Kirsten Bertelsen – Giacometti og corona (1. – 4. kl.)  

For nogen af os kan Corona-tiden føles som en stopdans, der har varet et helt år. Som om nogen har trykket stop på musikken og så har man bare stået stille i en evighed. I denne workshop arbejder børnene med deres oplevelser af pandemien og oversætter dem til bevægelser og stilstand. Vi lader os inspirere af den schweiziske skulptør Alberto Giacometti og hans bronzeskulpturer, der ofte beskrives som om de står stille midt i en bevægelse. Vi arbejder med collage, tegning og ståltråd.

Sted: Hos jer på skolen. Varighed: 1½ time.

Vi udbyder to workshops og det er først til mølle. Kirsten vil helst her i maj – så det er om at være hurtig! Tilmelding på mail til: hbo@gentofte.dk, så videreformidler vi kontakten til Kirsten.

Fang Fortællingen: Den store djævlekrig (for 5. – 7. klasse)

Skoleforløb september 2021

Juni-september gæster Fang Fortællingens djævelske dilemma-spil Gentofte Hovedbibliotek. Det er lavet på baggrund af Kenneth Bøgh Andersens "Den store djævlekrig" om drengen Filip, der bliver sendt til helvede for at blive selveste djævelens lærling. Dilemmaspillet stiller bl.a. spørgsmålet: Hvad vil det sige at være ond?

Alle tirsdage, onsdage og torsdage i september måned kan I komme ned og spille dilemmaspillet med jeres klasse. Tilmeld jer allerede nu på mail til børneafdelingen, hbo@gentofte.dk

Læs mere om forløbet her. 

Hvor finder du vores skoletilbud?

Alle vores skoletilbud findes også på Skoletjenestens hjemmeside. 

Se Gentofte Bibliotekernes skoletilbud for Grundskolen på skoletjenesten.dk.

For indskoling og mellemtrin har vi fokus på den legende tilgang til læring, der kan supplere både den understøttede og faglige undervisning. For udskolingen er der større fokus på projektopgave og informationssøgning. Fælles for alle klassetrin er et fokus på litteratur og læselyst.

Flere forløb kan justeres, så de passer ind i undervisningen, f.eks. arbejdet med forfatterskaber eller emner i projektarbejdet.

Skoletjenestens logo

Det praktiske (når vi har åbent normalt) 

Læs om alt det praktiske omkring jeres besøg her.

Her finder du information om:

  • Kontaktoplysninger til de seks biblioteker i Gentofte
  • Hvordan du booker et forløb
  • Hvordan I har mulighed for at bruge bibliotekeet
  • Hvordan I låner materialer