Rundt om Røde Orm

Til sommer kan teaterstykket om Røde Orm opleves i Dyrehaven, men frem til da stiller Ordrup Bibliotek skarpt på forestillingen - og i mere bred forstand, den tid stykket giver indblik i.

Udstilling af Røde Orm-kostumer

Mød kostumedesigner, instruktør, scenograf, teaterteknikere og en stuntmand fra Det Kongelige Teater kommer til Ordrup Bibliotek og fortæller om overvejelser og forberedelserne til stykket. Biblioteket har fået lov til at låne flere af kostumerne fra Røde Orm, som bliver udstillet mellem reolerne i hele februar og marts.

De islandske sagaer – middelalderens krimier

Dyk ned i vikingetidens litteratur, når Erik Skyum-Nielsen kommer og fortæller om, hvordan sagaerne bidrager til vores forståelse af vikingernes verden.
Denne aften kan du også høre leder af vikingetræffet på Moesgaard Museum, Sara Heil Jensen, fortælle om begrebet ’vikingetid’ som symbol, og hvorfor vi i dag finder det i alt fra pålægspakker til danske fodboldroligans’ udklædning

På togt til vikingernes langskibe på Vikingeskibsmuseet

Få et indtryk af vikingernes store skibe og bliv klogere på vikingernes liv og færden når Ordrup Bibliotek inviterer på tur til Vikingeskibsmuseet i Roskilde.
Prisen er 250 kr. pr. person og der er begrænsede pladser. Inkluderet i prisen er entrebillet, rundvisning, vikingemad, drikkevarer og visning af film samt bustransport frem og tilbage.

Meget mere vikingetid og asatro

Du kan blive meget klogere på vikingetiden, når biblioteket sætter fokus på asatro og de nordiske guder med både foredrag og film. Blandt andet kan du se filmatiseringen af en af Marvel’s historier om Thor. Men vikingernes tro var meget mere end bare Thor og Odin, blod og ofringer, hvilket du kan få indblik i ved et foredrag ved Morten Bendtsen der er aktiv asatro og fritidsviking.