Om biblioteket

Biblioteket består af en førstesal, hvor biblioteket hører hjemme og en stueetage, hvor frivilliggruppen Vangedes Venner i samarbejde med biblioteket driver Cafè Cafèen.

Café Caféen

I Caféens åbningstid kan der købes kaffe, te, kakao, kage, lune sandwich og kolde frugtsodavand. Sidst på dagen sælges specialøl og et godt glas vin. I Caféen er der plads til at mødes, læse avis, lave lektier og meget andet. Der er også plads til at holde arrangementer til gavn og glæde for alle borgere i Vangede.

Salget i caféen varetages udelukkende af frivillige fra Vangedes Venner, og har du lyst til at give en hånd med, kan du komme i kontakt med dem via denne mail.

Caféens åbningstider er mandag til fredag kl. 12.00-19.00, lørdage kl. 12.00-16.00.

Brug af lokaler på Vangede Bibliotek og Café Caféen

Det er ikke tilladt at indtage egen mad eller drikke i eller uden for caféen i caféens åbningstid. Egen mad og drikke kan indtages på biblioteket og i bibliotekshaven.

I caféens åbningstid skal arrangører benytte sig af caféen til salg og servering af mad og drikke. Udenfor caféens normale åbningstid kan arrangøren vælge at aftale salg og servering med caféen. Vi kan ikke lukke lokalerne af for andre gæster.

På caféens vægge er der mulighed for at udstille egne kunstværker. Interesserede lokale kunstnere, der ønsker at udstille, kan henvende sig på denne adresse:  gallericafeen@gmail.com

Dan Turèll-samlingen

Dan Turèll havde i en stor del af sit liv en tæt tilknytning til Vangede. Vangede Bibliotek har derfor siden oktober 2003 haft "Turèll-samlingen", der er tilgængelig for alle, som har lyst til - litterært - at kigge forfatteren nærmere efter i kortene. Læs mere om Turèll-samlingen og følg med på Dan Turèll-samlingens Facebookside

Vangede Spilbibliotek

Vangede Spilbibliotek er i øjeblikket under ombygning. Vi genåbner spilbiblioteket senere i 2018 med masser af fede spil og spillemaskiner.

Forfattere om fredagen og Kulturpatruljen i Vangede

Hver fredag fra kl. 14.00-16.00 er der litteratur, kaffe, kage, ytringsfrihed og inspiration fra andres oplevelser i kultur og rejselivet på programmet. Jesper Dalhoff læser højt af udvalgte forfattere, og der er rig mulighed for at tale med om teksten. Efter oplæsningen går vi over til Kulturpatruljen, hvor vi deler beretninger bordet rundt om arrangementer, vi har været til eller planlægger at gå til. Det er gratis at deltage, og du behøver ikke nødvendigvis bidrage med noget. OBS: Forfattere om fredagen og Kulturpatruljen holder sommerpause fra medio maj og starter en ny sæson i begyndelsen af september.

For et overblik over alle arrangementer i Cafè Cafèen i arrangementskalenderen.

Tilgængelighed

Har du brug for at undersøge Vangede Biblioteks adgangsforhold før dit besøg, så læs God Adgangs vejledning.