Filmstriben

Filmstriben

Adgang
Adgang hjemmefra
Filmstriben er et fantastisk sted for filmentusiaster. Eneste krav er, at du skal være registreret som låner på biblioteket. 

Filmstriben er fyldt med kvalitetsfilm som streames på egen pc eller mobile enhed. Der er både tale om nyere film og klassikere og udvalget rummer danske såvel som udenlandske spillefilm, dokumentarer og kortfilm. Der er pr. november 2023, over 4.200 film og serier at vælge imellem og der kommer konstant nye til. 

På Filmstriben kan du se film, når det passer dig. På computeren (pc og mac), din tablet, din smartphone eller på tv (f.eks via Chromecast eller Apple TV). Filmen kan sættes på pause, frem- og tilbagespoles og kan ses et ubegrænset antal gange i låneperioden som er 48 timer. Når låneperioden er afsluttet, skal man ikke foretage sig yderligere.

Pointsystemet på Filmstriben

Filmstriben er point-baseret. Dvs. borgere i Gentofte Kommune har 8 point til rådighed om måneden. Man får 8 nye point den første i hver måned. Man kan ikke overføre ubrugte point fra en måned til den næste. Hver film tildeles en værdi mellem 1 og 4 point, og man kan selv vælge, hvordan man ønsker at bruge sine point.

Filmene bliver som udgangspunkt inddelt i 4 pointkategorier:

 • Film og udvalgte dokumentarfilm med almindelig spillefilmslængde: 4 point
 • Dokumentarfilm over 30 minutter: 3 point
 • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 30 minutter: 2 point
 • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 15 minutter: 1 point

Se film via Filmstriben på din computer:

 • Du skal have en dansk internetforbindelse med en båndbredde på minimum 10.000 kb/s, men vi anbefaler en større båndbredde af hensyn til billedkvaliteten. Du kan teste hastigheden på din internetforbindelse fx på https://fast.com/da/
 • Dette skal du have for at se film via Filmstriben: netadgang og brugernummer (cpr. nummer) og en pinkode fra dit lokale bibliotek. 
 • Filmstriben understøtter nyere versioner af Microsoft styresystemer (Win 7 og Win 10) og Mac OS 10.10 + (Yosemite og nyere)
 • Filmstriben understøtter ikke Linux.
 • Filmstriben understøtter Google Chrome, Firefox, Edge og Safari.
 • Vi anbefaler ikke Internet Explorer.
 • Gå ind på www.filmstriben.dk

Se film via Filmstribens app (iPad og iPhone + Android mobiler og tablets)

 • Hent Filmstribens app til Ipad og Iphone. Hvis du allerede har app’en installeret på din enhed, skal du huske at opgradere til den nyeste version, ellers virker Filmstriben ikke. Du skal anvende nyeste version af iOS styresystem. 
  App’en virker ikke med iOS-versioner ældre end iOS 12. 
 • Hent Filmstribens app til Android. Vi anbefaler, at du holder din app opdateret til seneste version. Filmstriben virker med Android 8.1 og opefter. Ældre Android-versioner sikkerhedsopdateres ikke længere.

Få filmen op på dit TV

Chromecast
Du kan chromecaste fra en Android-enhed (tablet eller telefon), iPad eller iPhone via app'en og fra pc eller Mac via Chrome-browseren. Når du har startet afspilning af film, skal du klikke på Chromecast-ikonet i playeren for at afspille via Chromecast. Se priserne på en Chromecast 3.

Apple TV
Du kan bruge dit Apple TV til direkte streaming af film fra Filmstriben. Har du et Apple TV HD eller et Apple TV 4K med tvOS 12.0 eller nyere kan du finde Filmstriben app’en i Apple TV’s App Store. Ligesom på computer, mobil og tablet logger du ind gennem dit bibliotek med dit CPR- eller lånernummer samt tilhørende pinkode. Hvis du ikke tidligere har brugt Filmstriben, kan det være nødvendigt, at du logger på via computer, tablet eller telefon, inden du kan logge ind på Apple TV. 

Airplay
Du kan benytte Airplay med de fleste devices, der understøtter dette.

Smart-tv
Filmstriben understøtter desværre ikke smart-tv og Filmstriben har på nuværende tidspunkt ikke planer om at lave apps til smart-tv.

Problemer med at få Filmstriben til at fungere? 

Ekurser.dk har lavet nedenstående introfilm, der guider dig igennem låneprocessen:

Filmstriben

Oplever du stadig problemer anbefaler vi du kontakter DBC (Dansk BiblioteksCenter) som står bag Filmstriben. Skriv dit problem med filmstriben til Kundeservice her.

Se også Filmstriben Introfilm