Lån og aflevering

Sådan låner og afleverer du materialer hos os.

Som bruger af Gentofte Bibliotekerne har du fri adgang til at låne bøger, film, musik, magasiner og spil med hjem. Lånetiden er normalt 1 måned, men visse bøger, film, musik, magasiner og spil har en kortere lånetid. Du kan tjekke lånetiden på din udlånskvittering ligesom den altid vil fremgå, hvis du logger på hjemmesiden og finder "Min side" og "Lånerstatus".

Sådan låner du

Du låner materialer ved at bruge bibliotekernes selvbetjeningsmaskiner. Her skal du bruge din firecifrede pinkode og dit sundhedskort, lånerkort eller dit cpr.nr. 

På maskinerne har du også mulighed for at forny eller få en status på dine lån. Du kan vælge at få en kvittering for de lånte materialer, og på den kan du se, hvornår materialerne skal afleveres. 

Sådan afleverer du

Du afleverer dine lån i bibliotekernes selvbetjeningsmaskiner. For at gøre det nemt for den næste låner i køen, vil selvbetjeningsmaskinen bede dig sætte det du har lånt på plads ét sted, hvis det er reserveret til en ny låner og et andet sted, hvis det ikke er reserveret. Spørg personalet, hvis du er i tvivl. Når du afleverer, kan du vælge at få udskrevet en kvittering. Kvitteringen er dit bevis for, at dine lån er blevet afleveret. Hvis du overskrider afleveringsdatoen, skal du betale et gebyr. Læs mere om betaling af gebyrer.

Udenfor åbningstiden, kan du aflevere i det bogindkast, der findes på Hovedbiblioteket og på Jægersborg Bibliotek. Da biblioteket ikke kan registrere eller kvittere for din aflevering i bogindkastet, sker aflevering her på eget ansvar. 

Sådan fornyr du

Vil du beholde din bog, film, musik eller dit spil i længere tid end til afleveringsdatoen, kan du prøve at forny. Forny, når du er logget ind på selvbetjeningsmaskinerne eller henvend dig til personalet. Det er også muligt at bede om fornyelse, når du er logget ind her på hjemmesiden under "Min side". Vær opmærksom på, at der er et maksimum på 12 fornyelser pr. udlån. Bemærk også, at fjernlån helst ikke skal fornyes før en uge før afleveringsfristen, da det ellers kan forkorte lånetiden.

Sådan reserverer du

Du kan reservere materiale. Du modtager besked fra biblioteket via e-mail, sms eller Digital Post, når materialet er klar til afhentning. Hvis vi ikke selv har materialet på biblioteket, forsøger vi at skaffe det fra et andet bibliotek.