Din, min og vores historie

Hos Gentofte Lokalarkiv kan du finde oplysninger om kommunens spændende historie - og du kan også selv bidrage til historien.

Gentofte Lokalarkiv

Gentofte Kommune har en spændende lokalhistorie, som fortæller om udviklingen fra et sogn med landsbyer, landsteder og kongelige slotte til en moderne forstadskommune.

På Gentofte Lokalarkiv kan du dykke ned i arkivalierne og blive klogere på Gentoftes historie. Arkivet finder du på Hovedbiblioteket på 1. sal.

På arkivet kan du bl.a. finde matrikelkort fra 1700-tallet, gamle udgaver af Villabyerne og erindringer og billeder fra Gentoftes borgere gennem de sidste 150 år. Arkivet har desuden en håndbogssamling med lokalhistoriske værker, der også kan bruges uden for arkivets åbningstid.

Du kan også deltage i arrangementer om lokalhistorien for eksempel under Golden Days Festival i september hvert år.

Har du selv en god historie?

Du kan bidrage til samlingerne i Gentofte Lokalarkiv, hvis du har papirer, fotos, film eller andet, som fortæller om Gentoftes historie. Hvis du gerne selv vil beholde originalerne, kan vi lave en scanning til samlingen.

Kontakt

Gentofte Lokalarkiv
Gentofte Hovedbibliotek
Ahlmanns allé 6
2900 Hellerup

E-mail: lokalarkiv@gentofte.dk
Telefon: 3998 5820

Åbningstider

Torsdage: 13.00-15.00

Sidste torsdag i måneden: 13.00-18.00 

Du har dog mulighed for at aftale en tid til gennemsyn af materiale ved at kontakte arkivet på lokalarkiv@gentofte.dk

Hjemmeside

På vores hjemmeside, gentoftehistorie.dk, kan du læse om Gentoftes historie og samlingen. 

Se historiske fotos på arkiv.dk, se film på youtube.dk/gentoftefilm og følg Gentofte Lokalarkiv Facebook-side for nyheder.