Ella Joof og Ellen Hillingsø Hundens bog
Foto: Sara Galbiati

Biblioteket anbefaler: Hundens bog - et kærlighedsevangelium

"Hundens bog" oser af kærlighed til menneskets bedste ven: Vor firbenede følgesvend og tro væbner, kærlighedssprinkleren over dem alle: Hunden. Med humor, vid og sprudlende fortælleglæde indfører Hilllingsø og Joof os i forskellige aspekter af livet med hund.

Ligesom de fleste, eller skulle vi bare sige mange, mennesker elsker Hella Joof og Ellen Hillingsø hunde. De er inkarnerede hundemennesker og kan ikke forestille sig et liv uden hår i maden, numseaftryk i sengen og et sæt glade, tillidsfulde øje, der ser på én som om, man er et sandt mirakel på jord.

Livet med hund

Den rigt illustrerede bog er en mosaik af beretninger fra livet med hund: Du kan dykke ned i brevkasser for hunde og mennesker, læse digte om hunde og blive klogere på nogle af de mange hunde i vores kulturhistorie.

Syng med på sange som Gø, om så det gælder, Det var en lorte aften, Se den dumme kattekilling og Op al den hund, som Gud har gjort – og nyd de mange dejlige billeder af hunde og deres mennesker.

Men det hele er ikke bare sjov og ballade. Læseren kommer også rundt om den store sorg, når man mister sin bedste hundeven. Kan man snyde sorgen ved at få en overgangshund? Og hvordan siger man bedst farvel i den sværeste af alle stunder i livet med hund?

Som læser af bogen får man både tårer i øjenkrogen, et smil om læben, en række gode råd med på vejen og en stærk følelse af fælles kærlighed til de firbenede.

Ellen Hillingsø og Hella Joof har hundene Darwin, Purdey og Ruby.

Mød Hella Joof og Ellen Hillingsø på Gentofte Bogmesse

Den 16. marts til Gentofte Bogmesse taler litteraturkonsulent (og hundeelsker) Signe Pallisgaard med de to forfattere. På scenen kan du også møde Hellas, Ellens og Signes hunde. Sidstnævnte er en savlende newfoundlænder på over 80 kg.

Se hele programmet for Gentofte Bogmesse

Ellen Hillingsø og Hella Joof med to hunde

Om forfatterne

Ellen Hillingsø er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Hun fik sit gennembrud i tv-serien Charlot og Charlotte og har siden haft en lang række teater- og filmroller. Hendes karakterfulde, mørke stemme er kendt fra radio, tegnefilm og lydbøger.

Hella Joof blev uddannet skuespiller i 1990. Hun er derudover komiker, instruktør og forfatter. Hella blev kendt i offentligheden først i comedy-showet Lex & Klatten. Hella Joof har desuden stået bag en lang række store danske filmsucceser herunder "Oh Happy Day"og "Meter i sekundet". Som forfatter har Hella Joof skrevet både børnebøger og voksenbøger.