Gør-det-selv-halloween

Af Anonym (ikke efterprøvet)
24.10.16
Få tips og idéer til den mest horrible udsmykning, det mest skræmmende kostume og de mest uhyggelige kager.

Halloween kom til USA fra Irland, hvor skikken har rødder i et 2000 år gammelt, keltisk ritual.  Kelterne søgte at få kontakt med deres forfædre ved overgangen til de mørke vintermåneder. Kristendommen tog højtiden til sig og ærede deres helgener på denne All Hallows' Even.

De seneste ti år er Halloween-fejringen kommet tilbage til Europa men i en amerikansk form. Det er nu mere almindeligt end ualmindeligt at butikker pynter op med spindelvæv og græskar i sidste halvdel af oktober, og legetøjsbutikkernes kataloger tilbyder børnene et kostumedvalg på højde med fastelavns. Den halloween vi oplever i Danmark spiller stadig på spændingsfeltet mellem det hyggelige, kagerne og varmen og det uhyggelige med underverdenens væsener.

Bøger om Halloween

I bøgerne nedenfor kan du finde inspiration til en halloweenfest, der rækker ud over den fest, du ser i butikskatalogerne men stadig kan realiseres relativt nemt. Bøgerne er blot et udvalg. Søg i vores base eller spørg bibliotekaren, hvis du vil have endnu flere idéer. 

God fornøjelse og glædelig halloween. 

Materialer