Bøger om krig

Læseklub 11: På flugt fra krigen

”… jeg flygtede / for at leve / to år i ørkenen / inden rejsen til friheden – jeg flygtede / men længe før / forlod mit hjerte det land / der ikke længere var mit – jeg flygtede for at overleve / og lever fortsat / i mine digte ...”

Citatet er fra et digt af Falah Alsufi , der som flygtning fra Irakkrigen deler skæbne med millioner, der gennem menneskehedens historie har måtte forlade deres hjem, flygte ud af sit land og ind i en uvis skæbne … hvis de slap ud.

Litteraturen er rig på fortællinger om noget af det værste, vi som mennesker kan gennemleve – krig og flugt. Skæbnefortællinger, der giver indblik i, hvad det vil sige at være menneske, når mareridtet bliver virkelighed og håbet svinder ind til størrelse af et knappenålshoved.

Fra det iskolde Lapland under Anden Verdenskrig til en kafkask togrejse i nazityskland. Fra korsang i en flygtningelejr i Danmark til en biavlers farvel med sit elskede Syrien. Fra en landsby i Sudan og videre gennem ørkenen til flygtninge fra Balkankrigen fanget på et skib i Københavns havn.

Bøgerne i denne læseklub er skæbnefortællinger fra historiske konflikter, som vi desværre må sande vist aldrig helt mister sin aktualitet.

Læs bibliotekets anbefaling af bogen Sange om stilhed og hjem

Læseklubben mødes første tirsdag i måneden kl. 10.30-12.00 på Gentofte Hovedbibliotek.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig læseklubben fra den 10. august. Tilmeldingsfrist inden 1. september. 

Tilmeld dig Læseklub 11: På flugt fra krigen

Mødedatoer:

5/9: Velkomst – første bog udleveres

3/10: Rosa Liksom: Elven

7/11: Christy Lefteri: Biavleren fra Aleppo

5/12: Vladimir Tomic: Flotel Europa

2/1: Anne Lise Marstrand-Jørgensen: Sange om stilhed og hjem

6/2: Dave Eggers: Hvad er dette hvad

5/3: Ulrich Alexander Boschwitz: Den rejsende

Materialer