Johanne
Johanne glæder sig til at byde dig velkommen i vores bogklubber.

Bogklubber for børn og unge

04.07.22
På biblioteket har vi to bogklubber for børn (tre efter sommerferien).

I bogklubberne er der Johanne, der er den voksne (okay voksen skal tages med et gran salt i den her sammenhæng), og en masse læseglade børn og unge. Bogklubbernes medlemmer bestemmer hvad vi skal læse, vi deltager i Bogfest og Bogforum og andet sjov.

I år har vi givet klubberne nye navne: Den lille store bogklub for børn og unge på 13+ år og Bogklubben for de seje for ca. 10-12-årige. Bogklubben for de seje havde egentlig et andet navn som vinder: Johannes slaver. Men det synes vi alligevel var for misvisende til et arrangementsprogram. 

I Bogklubben for de seje er der meget forskellige holdninger til, hvad der gør en bog til en god bog, og der er derfor sjældent enighed, når vi diskuterer. Mærkelige Mynthe, Coraline og Magi og heltemod var blandt favoritterne. Bogklubben for de seje anbefaler alle de bøger vi har læst!

Her kan du læse mere om bibliotekets klubber

I Bogklubben for de seje har vi i år læst

I Den store lille bogklub har vi i år læst

Vi har læst en god blanding af klassikere og ungdomsfantasy / -science fiction. Vi har læst dem lidt skiftevis, så vi efter Fluernes herre, hvor vi godt kunne blive lidt triste over menneskeheden, havde behov for lidt lettere læsning. Så der læste vi Six of Crows, der både har kup, magi og lidt kærlighed. Vi anbefaler også alle de bøger vi har læst! Og et godt råd: Læs afvekslende, så du ikke går død i det.

Her i sommerferien læser vi Ulvevilderen af Katherine Rundell og Before the Coffee Gets Cold af Toshikazu Kawaguchi. Børnebogklubberne holder nemlig ikke sommerpause som de voksnes bogklubber. Det er efter eget ønske: De er hardcore læsere!