Børn på bagsæde af bil

Lydbøger til bilferien

Bilferien kan ofte blive lang for de små poder, og så kan en god lydbog være med til at gøre turen lidt sjovere. Vi har samlet en god håndfuld, som hele familien kan få glæde af.

Du kan låne alle bøgerne på eReolen eller eReolen Go

Sjove lydbøger for hele familien

Hvad fanden er et bandeord

Thomas Brunstrøm: Hvad fanden er et bandeord?

Forfatteren til de populære bøger om Sallys far har skrevet en hyldende morsom bog om alle de grimmeste, grummeste og slemmeste ord, du kan forestille dig. 

Fra ca. 7 år. 

Lån Hvad fanden er et bandeord her

Wimpy Kid: Ikke en dagbog

Jeff Kinney: Wimpey Kid – ikke en dagbog

"En dag bliver jeg berømt, men indtil da må jeg finde mig i at gå i folkeskole med en flok kraftidioter". Sådan siger vores hovedperson, der udnytter ventetiden til berømmelse med at skrive en bog om sit liv, som hans fans en dag vil efterspørge. 

Første del af serien "Wimpy Kid". Fra 11 år. 

Lån Wimpey Kid  ikke en dagbog her

Nikkis dagbog

Rachel Renée Russell: Nikkis dagbog - historier fra et ik' specielt fedt liv

Ny skole. Ny ondskabsfuld pige. Nyt crush. Ny dagbog, hvor Nikki afslører alt...!

Første del af serien "Nikkis dagbog". Fra 12 år.

Lån Nikkis dagbog her

Kim Fupz Aakeson: Sallies historier

"Sallie er sådan en irriterende unge, der bor i mit hus. For eksempel plager hun mig hver evig eneste aften om en historie, før hun skal sove - altid lige midt i TV-Avisen. Og desværre er jeg sådan en fantastisk rar far ..."

Heldigvis er Sallies far rigtig god til at fortælle historier.

Fra ca. 5 år.

Lån Sallies historier her

Faktabøger

Sebastian Klein: De 100 mest fantastiske fortidsdyr


Sebastian Klein fortæller om 100 af de mest utrolige dyr, der har gået rundt på vores landjord for mange, mange år siden. Du kan læse om kæmpekrokodiller, tyrannosaurus rex, hulebjørne, øgler og mange flere dyr. En lærerig fagbog til børn, der vil vide lidt mere om dyreriget.

Lån De 100 mest fantastiske fortidsdyr her

Fis eller fakta om dyr

Fis eller fakta? 80 myter (og beskidte sandheder) om dyr

Er der kæmpehajer i dybhavet? Er der vand i kamelens pukler? Forfatterne afliver (næsten) myten om de otte edderkopper, du spiser i søvne. 

Lån Fis eller fakta?: 80 myter (og beskidte sandheder) om dyr her

Dinosaurer og andre kæmpeøgler

Bent Jørgensen: Dinosaurer - og andre kæmpeøgler

De forsvandt for 65 mio. år siden. Her kan du høre om, hvor store de var, hvordan de så ud og hvorfor de uddøde.  

Lån Dinosaurer – og andre kæmpeøgler her

Kristian Gintberg: Kristian på sporet af - Jordens rekorder

Hvor højt er verdens højeste bjerg? Hvad hedder Jordens stærkeste chili? Hvor i verden ligger Jordens største skov? Og hvor på kloden regner det egentlig mest? Dette og meget mere kan du blive klogere på i Kristian på sporet af Jordens rekorder

Lydbogen er indlæst af Kristian Gintberg selv.

Lån Kristian på sporet af - Jordens rekorder her

Anbefalinger til dig, der er vild med Harry Potter

Tyvefældens forbandelse

Kasper Hoff: Tyvefældens forbandelse

13-årige Kevin lever et helt normalt liv, indtil han en dag arver sin grandonkels samling af sære, magiske ting fra hele verden. En forbandet æske forsvinder og Kevin og hans papsøster Kaya må på en livsfarlig rejse. 

En del af serien "Samlingens vogter". Fra 10 år.

Lån Tyvefældens forbandelse her

Woodwalkers

Katja Brandis: Woodwalkers - Carags forvandling

Carag ligner en helt normal dreng, men bag de lysende øjne skjuler sig en hemmelighed, der næsten ikke er til at tro: Carag er woodwalker og kan forvandle sig og er vokset op dels som puma i Rocky Mountains og dels som menneske. Nu skal han begynde på en kostskole for changere. 

Første del af serien "Woodwalkers". Fra 11 år. 

Lån Woodwalkers - Carags forvandling her

bogforside

John Flanagan: Skyggens lærling - Gorlans ruiner 

15-årige forældreløse Will bliver tilbudt en læreplads hos Skyggen for at blive uddannet som ranger. Will får vist sit mod og bliver hædret for det, da han redder borgherrens liv mod de uhyggelige monstre, Kalkarerne. 

Første del i en spændende serie. Fra ca. 12 år. 

Lån Gorlans ruiner her

 

bogforside

Jessica Townsend: Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser

Morrigan Crow er forbandet. Fordi hun er født på den forkerte dag, får hun skylden for enhver ulykke i landet – lige fra hjerteanfald til haglvejr – og værst af alt betyder forbandelsen, at Morrigan vil dø ved midnat på sin 11-års fødselsdag.

Men i stedet for sin hårde skæbne møder Morrigan en bemærkelsesværdig mand ved navn Jupiter North. Med skyggeagtigt mørke jagthunde og ryttere i hælene flygter de sammen til en hemmelig, magisk by ved navn Nevermoor.

Første del i en serie fuld af magi og mystik. Fra ca. 10 år. 

Lån Nevermoor her

Young Adult

Skadedyr og tulipaner

Steen Langstrup: Skadedyr og tulipaner

En barsk historie om børn, vold og dyr. Dansk domestic noir/horror, der går tæt på og gør ondt, men som også er en roman med hjerte og medfølelse. Langstrup er blevet kaldt "Danmarks gyserkonge", "Mørkemanden" og "Danmarks Stephen King".

Lån Skadedyr og tulipaner her

Fortid er alt jeg har

Adam Silvera: Fortid er alt jeg har

En heftig fortælling om kærlighed, sorg, psykisk sygdom og de rystende konsekvenser, det kan have, hvis man ikke gør op med fortiden. Da Griffins store kærlighed og ekskæreste, Theo, drukner ved en ulykke, falder Griffins verden sammen. Jackson er den eneste, der forstår Griffins hjertesorg. 

Lån Fortid er alt jeg har her

Anna og det franske kys

Stephanie Perkins: Anna og det franske kys

Anna er glad og tilfreds i Atlanta, hvor hun har gode venner, et fritidsjob og et crush på en fyr, der netop også er begyndt at vise interesse. Derfor bliver Anna ikke glad, da hendes far beslutter sig for at sende hende på kostskole i Paris. 

Lån Anna og det franske kys her

Loveless af Alice Oseman

Alice Oseman: Loveless

Georgia har aldrig været forelsket, aldrig kysset nogen, ikke engang været lun på nogen. Da hun begynder på universitetet, lægger Georgia en plan for at finde kærligheden. Men da hendes handlinger skaber ravage blandt hendes venner, begynder hun at undre sig over, hvorfor det med kærligheden ser ud til at være så let for andre, men ikke for hende. 

Lån Loveless her

Solen en stjerne

Nicola Yoon: Solen er også en stjerne

Natasha og Daniel mødes tilfældigt en dag i New York og følelser opstår, men de har begge en tung bagage at slæbe rundt på.

Lån Solen er også en stjerne her

 

bogforside

Karen McManus: Ikke mere at sige

For fire år siden forlod Brynn sin skole, Saint Ambrose, efter det chokerende mord på hendes yndlingslærer, mr. Larkin. Tre elever fra skolen fandt liget, men sagen blev aldrig opklaret. Nu, hvor Brynn flytter hjem for at begynde i praktik på et true crime-show, er hun fast besluttet på at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete.

Ikke mere at sige er endnu en nervepirrende thriller af forfatteren til En af os lyver.

Lån Ikke mere at sige her