Læsehund Thea

Ny læsehund på Hovedbiblioteket

16.01.24
Thea starter som læsehund på Hovedbiblioteket.

En læsehund er en venlig og børneglad hund, der lytter tålmodigt og interesseret til de bøger, som barnet læser. En læsehund har fuld fokus på barnet og hverken retter eller dømmer, hvis barnet læser forkert. På den måde er læsehunden med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, der resulterer i øget læselyst og selvtillid. 

Målgruppen er børn med læseudfordringer i 1.-5. klasse. Det er børn, der har knækket læsekoden, men er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen.

Thea kan bookes om eftermiddagen på hverdage sammen med Lena, I aftaler selv hvornår

Læseteamet (hund og ejer) godkendes og certificeres til opgaven. De arbejder frivilligt på biblioteker og skoler, hvor de mødes med barnet. Her læser barnet højt for læsehunden i 20-30 minutter, og bagefter er der tid til at lege med hunden og give den godbidder.

Barnet og hunden mødes en gang om ugen, og et læseforløb varer typisk seks uger. Barnet modtager et diplom med et foto af sig selv og læsehunden som anerkendelse af indsatsen, når det er færdigt med sit læseforløb.

Vil du gøre en forskel sammen med din hund?

Er du den lykkelige ejer af en dejlig hund, som er glad for børn og glad for at høre alverdens historier? Nu kan du og din hund være med til at gøre en forskel for børn med læseudfordringer, som et frivilligt læseteam.

Vi afholder en certificeringsdag for nye læseteams lørdag den 24. februar på Gentofte Hovedbibliotek. Det er gratis at deltage.

Læs mere og tilmeld jer her!