Læsehunde

Læsehunde

Gør det til en glæde for dit barn at læse: mød en læsehund.

Læsehund Thea

Hvad kan en læsehund?

Det kan lyde mærkeligt – eller mest af alt bare hyggeligt – med en stille stund mellem barn, hund og bog. Men erfaringer fra hele Danmark viser, at såkaldte læsehunde hjælper børn, der har læsevanskeligheder og har tabt motivationen, med at få gang i læsningen. En læsehund er en venlig og børneglad hund, der lytter tålmodigt og interesseret til de bøger, den får læst højt.  

Læseteamet (hund og ejer) godkendes og certificeres til opgaven. De arbejder frivilligt på biblioteker og skoler, hvor de mødes med barnet. Her læser barnet højt for læsehunden i 20-30 minutter, og bagefter er der tid til at lege med hunden og give den godbidder. På Hovedbiblioteket kan børn læse sammen med læsehunden Thea, som siden januar haft besøg af 2 børn hver uge.                                                 

Barnet og hunden mødes en gang om ugen, og et læseforløb varer typisk seks uger. Barnet modtager et diplom med et foto af sig selv og læsehunden som anerkendelse af indsatsen, når det er færdigt med sit læseforløb.

Danmark fik sin første læsehund på Fredericia Bibliotek i 2011. Inspirationen kommer fra USA, og nu er der 25 biblioteker i hele landet, hvor man kan læse med en læsehund.